Asiatisk salat med squash nudler
Perfekt asiatisk salat til frokost eller som tilbehør til aftensmaden
nudlerne får en skøn smag af asien og squashen gør de stadig massere af bid
Det her er måske ikke ligefrem en efterårs /vinter ret men alligevel synes jeg den skulle med. Retten skulle med, fordi den smager så godt, og er SÅ nem at lave.
Da jeg var yngre, og stadig boede hjemme hos mine forældre, rejste vi til Thailand en vinter. Da vi kom hjem købte min mor en bog med thailandske retter, og så gik vi ellers igang med at kokkerere. Det var en vildt god kogebog, og med hver ret følte jeg at vi var tilbage i varmen. Igennem bogen lærte jeg også grundprincipperne bag asiatisk mad, som jeg har valgt at bruge til den asiatiske salat.
I størstedelen af opskrifterne startede man altid med at fint hakke citrongræs, ingefær, hvidløg mm. Derefter skulle de svitses på en varm pande med karrypaste, hvorefter man vender sine ingredienser i (her grøntsager). Tilsidst smagte man retten til med citrusfrugter og sukker for at give retten den helt rigtige syre / sukker balance.
Spiralizer & salatbestik
Hvis du ikke lige ejer en spiralizer så brug et rivjern istedet, det vil selvfølgelig ikke, blive helt “nudel agtigt” men du vil stadig have den gode smag. Jeg købte min spiralizer for et par år siden, og jeg må indrømme at det meste af tiden, står den bare på hylden, og samler støv.
Fordi spiralizeren laver meget lange nudler, vil jeg anbefale dig at bruge salatbestik til at vende retten rundt med (på panden). Det gør det en en del nemmere, du kan også med fordel klippe lidt i nudlerne med en saks.
Asiatisk salat med sqush nudler
Print opskriftDU SKAL BRUGE
- 2 squash
- 1 gulerod
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 2 Forårsløg
- 1 lille knold ingefær
- 1 stang citrongræs
- 1 tsk grøn karrypaste
- 1 spsk sukker
- 1 lime
- ½ bdt. Koriander
- 5-10 stk Radiser
SÅDAN GØR DU
Skyld squash og riv den til nudler på en spiralizer, sæt til siden.
Skær gulerod, løg og hvidløg i små tern.
Skræl ingefær og skær den derefter i små tern. Skær citrongræs i tynde skiver.
Sauter gulerod, løg, hvidløg, ingefær, citrongræs og karrypaste på en varm pande med olie. Lad det simre i 5 min, tilsæt squash og vend rundt. Smag til med sukker og limesaft. Sluk for blusset når squashen er lun. Server toppet med koriander og radiser.