Citronkage med ricotta & polenta
Åh hvis bare jeg kunne tage æren for at have fundet på den her fantastiske opskrift, det kan jeg desværre ikke! Det er nemlig David og Luise det dygtige par bag Greenkitchenstories, opskriften her er fra deres bog nummer to ”Green Kitchen Travels” bogen er lige så lækker som deres første.
Jeg købte bogen i Berlin før den var udkommet i Danmark og jeg har den derfor på engelsk, jeg måtte bare have fingrene i den!
David og Luise beskriver citronkagen sådan her:
”Rich, sweet, moist and yet completely free from flour and refined sugar, this italian lemon and almond cake is a great way to end a meal”.
Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg har pyntet min udgave af kagen lidt mere end de gør i bogen, jeg servede nemlig citronkagen som dessert til min fødselsdag. Som du kan se har jeg valgt at pynte kagen med forskellige blomster, de er desværre ikke alle sammen spiselige og jeg puffede dem derfor bare væk til serveringen.
Hvis du ønsker at pynte din kage med spiselige blomster kan jeg foreslå: Stedmoderblomster, solsikkeblomster, rose blade, nelliker, lavendel, blomster fra krydderurter og kornblomst.. Jeg kunne blive ved..!
I sommerperioden kan man ofte finde små pakker med spiselige blomster i Torvehallerne eller hos din lokale blomsterhandler. Hver opmærksom på at spiselige blomster helst skal være dyrket økologisk for at være spiselige.
Citronkage med ricotta & polenta
Print opskriftIngredienser:
- 100g smør
- 1,5dl flydende honning
- 3 økologiske citroner (du skal bruge skallen)
- ½ tsk. Vaniljesukker
- 4 æg
- 140g mandelmel
- 125g polenta
- 250g ricotta
- 45g mandelflager
- Topping:
- 1-2spsk flormelis
- ½-1 tsk guldpulver, købt i Føtex
- Blomster
Sådan gør du:
- Forvarm en ovn på 160grader.
- Beklæd bunden af en bageform på 20cm i diameter med bagepapir, smør kanterne med en lille klat smør.
- Blend smør, halvdelen af honningen, citronskal og vaniljesukker sammen med en elpisker, indtil det er godt cremet.
- Tilsæt æggeblommer og forsæt med at røre rundt endnu 1 minut.
- Tilsæt mandelmel, polenta og ricotta og vend det forsigtigt sammen.
- Pisk æggehviderne stive i en separat skål (undlad at bruge en plastik skål). Tilsæt det sidst honning i hviderne og pisk til de er stive igen. Vend forsigtigt æggehviderne sammen med resten af ingredienserne.
- Hæld massen i springformen og drys med mandelflager.
- Bag i 40-50minutter eller indtil en tandstik kommer ud ren når du prikker i kagen. Midten af kagen ser muligvis lidt blævrende ud men den sætter sig når kagen køler ned. Lad kagen kølen helt af før du fjerner springformen.
- Læg flormelis og guldpulver i et teæg eller i en si og drys det på kagen.
- Pynt med blomster som du finder smukkest.
*Obs. Kagen på billederne ser lidt mørkere ud end den er,
du skal derfor tage den kagen ud når den er lys i farven – så den stadig er godt saftig.