Knasende granola med rugbrød, kokos og gojibær
Granola eller mysli? Ja hvad er forskellen egentlig… Jeg synes granola lyder bedst hvor fjollet det så end lyder og så er granola kendetegnet ved at være lavet i ovnen.
Derudover forbinder jeg granola med at have mere at tygge på end mysli, og det har min opskrift i hvert fald. Jeg bruger rugbrød i granolaen da jeg synes det giver en vildt god knas, i den her opskrift har jeg også tilføjet kokosflager og frysetørret granatæbler og gojibær alt sammen ingredienser der giver lidt at tygge på.
Jeg bruger som regel bare det jeg har i skufferne, så tilsæt det du synes er lækrest. Husk at holde godt øje med granolaen når den er i ovnen, der er ikke langt fra perfekt til brændt (jeg taler af bitter erfaring). God fornøjelse!
Knasende granola med rugbrød, kokos og gojibær
Print opskriftIngredienser:
- Granola
- 100g rugbrød
- 50g mandler
- 100g havregryn
- 100g ruggryn kan erstattes med havregryn
- 50g græskarkerner
- 3 spsk. honning
- 2 spsk. vand
- 50 g gojibær
- 25g frysetørret granatæble
- 50g kokosflager
Sådan gør du:
Granola
- 1. Hak mandler og rugbrød groft bland dem med havregryn, ruggryn og græskarkerner.
- Bland honning og vand sammen i en gryde rør rundt ved svag varme indtil honningen er opløst (det går ret hurtigt).
- Hæld væsken over de tørrer ingredienser rør forsigtigt rundt, fordel granolaen på en bageplade
- Bag i ovnen i ca. 15-20 min. ved 200grader, vend granolaen rundt en gang imellem.
- Tag granolaen ud og lad den køle af.
- Vend den med gojibær, frysetørret granatæblekerner og kokosflager.
- Hæld din granola i lufttætte beholdere eller poser. Granolaen kan holde sig i ca. 3 uger, hvis altså ikke du har spist den til den tid.