Gulerodsmuffins uden sukker og gluten
Som ejer af den her lille blog, kan jeg jo ikke lade være med at følge med i hvilke opskrifter i synes er interessante. Og pt ligger banankage uden gluten og sukker nr. 1. som den mest læste.
Om det så er fordi det er januar og alle nytårsforsættene der har sat ind, eller hvad der mon udgør interreseen er svært at sige.
Jeg har prøvet at gøre kunsten efter og bagt gulerodsmuffins igen helt uden gluten og sukker. Jeg har toppet gulerodsmuffinsene med cremefraiche, hvilket blev ret lækkert, hvis du ikke lige har cremefraiche så server dem med skyr eller græsk yoghurt i stedet.
Muffinsene indeholder kun sunde sager og du kan derfor også sagtens spise dem som et mellemmåltid.
God fornøjelse.
Gulerodsmuffins uden sukker og gluten
Print opskriftIngredienser:
- 150g skrællet (200g med skæl) revet gulerødder
- 3 æg
- 150g dadler, gerne de bløde slags
- ½ tsk salt
- 100g boghvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- Topping
- ca. 100g cremefraiche, 38%
Sådan gør du:
- Start med at blende dadler, æg, bagepulver og mel i en foodprocessor. Tilsæt krydderier og gulerødder, vend rundt.
- Hæld dejen i forme, jeg bruger muffins silikone forme da de altid sikrer at dejen ikke sætter sig fast,
brug det du har. - Bag i ovnen i 20min ved 200grader.
- Hæld creme fraiche i en sprøjtepose og pynt muffins som du finder smukkest. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du smøre creme fraichen på, eller serverer den ved siden af din muffins.