Ris ala mande med kirsebærsovs
At spise ris ala mande til dessert juleaften, er en klassisk dansk juletradition. Traditionen har eksisteret siden siden 1900 tallet. Mange har et had/kærlighedsforhold til risalamande. Desserten skal oftes spises efter at have skovlet enorme mængder julemad indenbords, så maven er fyldt.
Personligt er jeg vild med selve risalamanden, men den røde krisebær sovs har jeg aldrig rigtig brudt mig om. Jeg har derfor forsøgt at give risalamanden et friskt pust og lidt nyt liv med kandiserede urter på toppen sammen med kirsebærsovsen.De kandiserede urter giver friskhed og lethed til den ellers ret tunge ris ala mande.
I opskriften her går jeg udfra du allerede har styr på risengrøden, mangler du en opskrift på denne kan du finde den her.
Vil du have flere lækre vegetariske juleopskrifter? Så kig med her.
Ris ala mande med kirsebærsovs
Print opskriftIngredienser:
- 1 dl mandler
- 2 dl piskefløde
- 150g risengrød
- ½ - 1 tsk mandel essens
- Et glas kirsebærsauce
- Kandiserede urter, (se opskrift længere oppe)
Sådan gør du:
Ris ala mande
- Smut mandlerne og hak dem groft, husk at gemme en mandel
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend flødeskummen forsigtigt med risengrøden, tilsæt mandlerne og mandelessens (smag til med yderliger mandelessens hvis du vil have en mere intens mandelsmag.
- Sæt ris ala mande på køl et par timer, server med lun kirsebærsauce og kandiserede urter.