Home Hvilken type vil jeg være?

Hvilken type vil jeg være?

 

 

Om at være vegetar – hvilken type vil jeg være?

Der findes forskellige begreber for hvad det vil sige at være vegetar, eller rettere spise vegetarisk. Jeg har her fundet nogen af dem, da jeg synes det er ret spændende at kigge nærmere på og der ofte opstår spørgsmål omkring hvad det egentlig vil sige at være vegetar.
Nogen af dem er ret sjove (og en smule ekstreme), som foreksemel seksualveganer, der ikke vil dyrke sex med en kødspiser.
Jeg tilhører lacto-ovo vegetar gruppen, det var et bevidst valg for mig at jeg ville forsætte med at kunne spise æg og mælkeprodukter, det giver mig en tryghed at jeg ved jeg får protein og vitaminer nok igennem æg  og mælkeprodukterne.

 

 

◊Flexitar:
Spiser kød og fisk en gang imellem men prøver at spise hovedsageligt vegetabilsk.
♠Lacto-ovo vegetar:
Spiser ikke kød og fisk men suplerer sin kost med æg (ovo) og mælkeprodukter (lacto), også kaldet æggetar.
♣Veganer:
Undgår alle animalske produkter dvs. også æg, mælkeprodukter og honning. Derudover har veganerne ofte en holdning til at man f.eks. ikke skal gå i lædertøj, silke osv. da det alt sammen er produkter fra dyr.
♥Råkostveganer:
Er tilhængere af RAW tilgangen, og spiser derfor kun vegetabilsk og kun råvare der er varmet op til maks 42 grader.
♦Seksualveganer:
Spiser vegansk mad og dyker ikke sex med kødspisere.
♠Frugtarianer:
Spiser kun frugter, nødder, frø, bær og andre afgrøder, der kan plukkes uden at ødelægge planten – undergruppen ’nedfaldsfrugtarianere’ spiser endda kun det, der falder ned af sig selv.