Blomkålssuppe med stegt blomkål
Skal aftensmaden være ekstra nem og billig? – så er denne opskrift en oplagt kandidat.
Som tidligere nævnt så elsker jeg suppe! Jeg elsker suppe, fordi jeg ikke behøver skære grøntsagerne pænt. Jeg kan sjuske lige så meget, som jeg har lyst til. Når grøntsagerne blendes er der nemlig ingen der opdager, hvor sjusket jeg har været (haha). Så udover suppe er nemt, så er det også *#”€#€% billigt. Lige nu kan du købe et økologisk blomkålshoved i butikkerne for 15 kr., og det eneste du skal tilsætte er løg, bouillon, citron og lidt timian altså billig billig.
Hvad skal der til…
Jeg synes suppen kræver en god skive brød, da det også er med til at sikre du bliver rigtig mæt. Til blomkålssuppen bagte jeg oliven snegle, det kan varmt anbefales.
Blomkålssuppe med stegt blomkål
Print opskriftIngredienser:
- Suppe
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 blomkål (700g)
- 1/2 L vand
- 1 grøntsags bouillonterning
- 1 citron
- Topping:
- 1/2 rødløg
- 2 kviste timian
- Blomkål
Sådan gør du:
Suppe
- Skær løg, hvidløg og blomkål i store tern (gem 100g blomkål til topping).
- Svits løg, hvidløg og blomkål i en gryde med olie i 5 min.
- Tilsæt vand og bouillon og lad det simre under låg i 15 min. indtil blomkålen er mør. Blend suppen med en stavblender.
- Smag suppen til med salt og citron – indtil den smager lige som du vil have den.
Topping
- Skær blomkålen i tynde buketter. Svits dem på en varm pande med smør til de er gyldne, læg til siden og gem til topping.
- Skær rødløget i små tern.
- Pil timian kvistene.
- Top den lune suppe med rødløg, timian og stegt blomkål.
TIP
Er suppen for cremet? Så tilsæt kogende vand og blend indtil den er lige som du kan lide den.