Bowl med hoisin stegte kejserhatte & quinoa
Bowl trenden er over os! Jeg var først lidt skeptisk, men nu må jeg indrømme jeg er blevet stor fan! Jeg er derfor også begyndt at selv eksperimentere med at lave bowls. Som i måske kan fornemme på billedet, så er min bowl lidt mere rodet end man ofte får dem serveret. Jeg kan ret godt lide når det hele er lidt rodet sammen. Vil du dog gerne have en bowl på den “rigtige” måde? Så læg blot alle ingredienserne hver for sig.
Denne bowl har en ret lækker “asiatisk” smag. Svampene (kejserhatte og Portobello) er marineret i citrongræs, ingefær og hoisin. Svampene bidrager med massere af umami smag og de asiatiske smagsgivere smager bare mega godt (hvis jeg selv skal sige det).
Som tilbehør har jeg valgt mango, spidskål, æg og quinoa hvilket jeg synes giver en ret perfekt sammensætning af smage og teksturer. Husk at du kan bruge lige de grøntsager, du har i køleskabet, har du f.eks. gulerødder så brug dem istedet for spidskålet. Til at give lidt knas på toppen af retten har jeg brugt sesamfrø, det kunne dog også sagtens have været peanuts, mandler osv.
Bowl med hoisin stegte kejserhatte & quinoa
Print opskriftIngredienser:
- Bowl
- 2 dl quinoa (jeg brugte hvid quinoa)
- 1 spidskål
- 1 mango
- 4 æg
- 2 spsk. sorte sesamfrø (du kan også bruge hvide)
- 1 lille bdt. persille eller anden krydderurt
- Hoisin stegte svampe
- 400 - 500 g portobello svampe
- 200 g kejserhatte
- 2 stænger citrongræs
- 30 g ingefær
- 3 spsk. hoisinsauce
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Kog quinoa efter anvisning på pakken.
- Skyl spidskålen og skær den i tynde strimler .
- Halver mangoen og skær dem i små tern.
- Kog æggene i 7min i letsaltet vand, lad dem afkøle og pil dem.
- Lav nu svampene.
- Rens svampene med et rent klæde, undlad at bruge vand. Skær Portobello svampene i ca. 1 cm tykke skiver og halver kejserhattene på langs.
- Fjern den ydereste skal fra citrongræsset, bank citrongræsset lidt med en grydeske (det får de gode smage frem), skær citrongræsset i meget tynde skiver.
- Skræl ingefæren og skær den i små tern.
- Varm en pande med olie og steg svampene med citrongræs og ingefær i 3-4 min. Tilsæt derefter hoisinsauce, soyasauce og citronsaft. Smag til med yderligere soya og citronsaft hvis det ønskes.
- Smal nu den bowl med alle ingredienserne og top tilsidst med sesam og persille.
Kejserhat…!
Har du ikke smagt kejserhatte før? Det havde jeg heller ikke for kort tid siden, og hvilken fejl! Især i det grønne vegetariske køkken er kejserhatten helt perfekt. Kejserhatten er nemlig lidt mere fast i sin konsistens end andre svampe hvilket gør den bidrager med et skønt bid i retter, og lidt “sejhed” som kan minde om køds tekstur.