Butterdejsstang med græskar kanelfyld
Da jeg lavede de her små butterdejs ”pakker” var jeg inspireret af en klassisk apple strudel.
Min ide var at jeg ville have den klassiske apple strudel lidt mere over i det salte køkken.
I stedet for æbler har jeg derfor brugt græskar og løg. Jeg har bibeholdt kanel og rosiner fra den klassiske apple strudel.
De lidt søde elementer giver en fin kontrast til græskar og løg. Jeg serverede dem som en lille forret, men ellers vil de helt sikkert også gøre det godt på et frokost bord.
Butterdejsstang med græskar kanelfyld
Print opskriftIngredienser:
- 400g Hokkaido græskar
- 2 løg
- 2 tsk kanel
- 1 håndfuld rosiner
- 1 klat smør
- 1 rulle butterdej, færdiglavet
- Æg til pensling
Sådan gør du:
- Fint hak græskar og skær løgene i tynde både.
- Svits løg og græskar på en pande med en klat smør, tilsæt en håndfuld rosiner, drys med kanel og smag til med salt og peber.
Se nedenfor billederne hvordan du folder dejen.
Læg fyldet på midten af butterdejsrulle, læg den ene side ovenpå –vær forsigtig, du kan bruge papiret til at rulle op så du ikke ødelægger dejen. Brug pisket æg til at samle siderne. Samle den sidste side, pensl igen med æg, så den bliver flot gyldne – bag i ovnen ved 200grader i 20-25 min eller indtil den bliver flot gyldne.





