Cookies med oliven og timian
Kagerne er fyldt med oliven og timian og fungere godt som en lille snack.
Denne weekend har stået på hygge med min familie og i den forbindelse bagte min mor de oliven cookies. Kagerne stammer fra bogen grønne kager , som er en super lækker kage bog.
Kagerne er lidt søde men ellers har de en fin smag af oliven og timian. I den originale opskrift er der ikke timian i opskriften men det kan varmt anbefales.
Min mor valgte også at bage kagerne på fuldkornsmel hvilket jeg synes passede ret fint til kagen fordi den ikke hører hjemme i det søde køkken.
Hvis du bruger fuldkornsmel så start med 150g og tilsæt så lidt undervejs, du skal nemlig bruge lidt mindre mel når du bager med fuldkornsmel – fordi det suger mere væske.
Cookiesene er perfekte som en lille snack.
Et sidste tip er at finde oliven med massere af smag!
Udfordringen ved oliven uden sten er at det er stenen der gør olivenen beholder sin smag. Så jeg vil anbefale dig at købe oliven med sten, og så selv skære stenen ud.
Cookies med oliven og timian
Print opskriftIngredienser:
- 70g sorte oliven uden sten
- 1 spsk + 1 dl olie
- 200g hvedemel (jeg brugte fuldkornshvedemel)
- 50g sukker
- 1/4 tsk bagepapir
- 2 spsk revet citronskal
- 1 tsk tørret timian
- 1/8 tsk stødt kanel
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- Ekstra sukker til drys
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 190grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Hak dine oliven groft, og vrid dem i et stykke viskestykke, så al overskydende væske presses ud. Bland olivenmassen med 1 spsk olivenolie i en skål. Bred den så jævnt ud på bagepladen i et tyndt lag, så olivenstykkerne ikke ligger oven på hinanden. Rist olivenmassen i ovnen i 20-30min, til den begynder at krympe. Rør gerne et par gange undervejs.
Tag de ristede oliven ud af ovnen, og lad dem køle af.
Bland nu de ristede oliven, mel, sukker, bagepulver, revet citronskal, timian, kanel og salt i en stor skål og stil til siden.
I en anden skål pisker du 1 dl olivenolie med ægget i ca. 2 minutter. Hæld æggeblandingen i de tørre ingredienser, og bland med hænderne, til dejen er fast og der ikke er flere tørre lommer.
Hæld lidt sukker i en lille skål. Form nu din cookiedej til en pølse, og skær 5mm-1cm tykke skiver du ligger på en bradepande. Form kanterne så dine cookies bliver flot runde.
Bag i 10-12min.
Lad dine cookies køle helt af på en bagerist inden servering.