Fastelavnsboller med creme & portvinsglasur
Fastelavnsboller med creme og portvinsglasur… mums! Jeg har fået opskriften på fastelavnsboller med creme af min gode veninde Signe, opskriften er hendes farmors. I den originale opskrift er glasuren lavet med cognac, det har jeg ikke prøvet endnu – selvom det også lyder mega lækkert.
Jeg brugte i stedet portvin, jeg havde en lille sjat stående som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til – så! Portvinsglasur blev det til. Portvinen er med til at give den fineste farve, og smager skønt!
Et lille tip er at lave dejen dagen inden, så efterhæver den i køleskabet, og du kan spise friskbagte fastelavnsboller.
Glædelig Fastalavn!
Fastelavnsboller med creme & portvinsglasur
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 1 dl mælk
- 50g gær
- 125g blødt smør
- 1 æg
- 0,5 dl sukker
- 375g hvedemel
- Creme
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 2 dl mælk
- 1 ½ spsk hvedemel
- ½ vaniljestang – kornene herfra
- Portvinsglasur
- 100g flormelis
- 1 spsk portvin
Sådan gør du:
Dej
- Lun mælken eller i en gryde eller i en mikrobølgeovn, til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen sammen.
- Dæk skålen og lad den efterhæve et lunt sted, i ca. 1 time.
Creme
- Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde.
- Bring i kog, under piskning i ca. 5 min. Tag den af varmen og rør af og til.
Glasur
- Rør portvin og flormelis sammen.
Saml fastelavnsbollerne
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade ca. 40 x 40 cm.
Skær dejen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter ca. 10cm x 10cm. - Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen til små ”pakker”. Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud.
- Vend dem om, så bollen har foldningerne nedad.
- Lad dem efterhæve i 45min.
- Bag bollerne i ovnen i 10 min ved 200grader.
Pynt med glasur når bollerne er afkølet. ♥