Fastelavnsboller med syltetøj og creme
Her kommer den sidste opskrift på fastelavnsboller, i min lille serie af opskrifter.
Den her opskrift er den mest klassiske af opskrifterne, fyldet er creme og syltetøj. Jeg har brugt solbærsyltetøj fordi det er den syltetøj jeg bedst kan lide, brug den du foretrækker.
Dejen er stadig Signes farmors, og smager skønt.
Et lille tip er at lave dejen dagen inden, så efterhæver den i køleskabet, og du kan spise friskbagte fastelavnsboller.
Glædelig fastelavn!
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 1 dl mælk
- 50g gær
- 125g blødt smør
- 1 æg
- 0,5 dl sukker
- 375g hvedemel
- Creme
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 2 dl mælk
- 1 ½ spsk hvedemel
- ½ vaniljestang – kornene herfra
- Syltetøj
- - ½ glas syltetøj, jeg brugte solbær
Sådan gør du:
Dej
- Lun mælken eller i en gryde eller i en mikrobølgeovn, til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen sammen.
- Dæk skålen og lad den efterhæve et lunt sted, i ca. 1 time.
Creme
- Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde.
- Bring i kog, under piskning i ca. 5 min. Tag den af varmen og rør af og til.
Saml fastelavnsbollerne
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Dæk skåle, og stil den til hævning i en time.
- Rul dejen ud til en firkantet plade ca. 40 x 40 cm. Skær dejen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter ca. 10cm x 10cm.
- Læg ca. ½ spsk creme og ½ spsk syltetøj på hver firkant. Saml dejen til små ”pakker”. Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud.
- Lad dem efterhæve i 45min.
Bag bollerne i ovnen i 10 min ved 200grader.
Nyd fastelavnsbollerne med en god kop te. ♥