Møre marokanske fyldte auberginer
Jeg lavede den her opskrift for et par uger siden, fordi det regnede og vejret bare var kedeligt – vejret ligner sig selv og jeg tænkte derfor jeg ville dele opskriften med jer igen på endnu en regnfuld dag.
Når du udhuler auberginer får du en fin “skål” du kan fylde med lækre grøntsager. Ved at bage auberginerne i ovnen i et godt stykke tid bliver de lækre møre.
Fyld & Marokko…
Jeg har endnu engang brugt Ras el Hanout, jeg gætter på i snart må være træt af at høre om det krydderi – men det er altså bare så fantastisk. Jeg køber altid min Ras el Hanout i Irma de har en variant fra det engelske mærke Waitrose, som jeg synes er rigtig god.
Ras el Hanout betyder “Alt godt fra butikken” så det er altså alle de gode krydderier fra butikken.
Kan jeg blive mæt…?
Jeg har lagt mærke til på det seneste at auberginer varierer meget i størrelsen, auberginen på billedet er en stor aubergine. Hvis du synes auberginerne i supermarkedet ser lidt små ud så vil jeg anbefale dig at købe to.
Jeg synes sagtens man kan blive mæt af ½ aubergine med fyld. Alternativt vil jeg servere en god skive brød til og måske en frisk salat. Så er du sikker på alle går mætte fra bordet.
Velbekomme♥
Halver auberginen på langs og skrab “kødet” ud, så du får en udhulet aubergine. Server med en god skive brød, frisk salat og en god flaske rødvin♥Marokanske fyldte auberginer
Print opskrift
Ingredienser:
Sådan gør du:
Hak aubergine kødet groft.
Læg aubergineren klar i et ildfastfad.
Fint hak et løg, svits løget i olie på en varm pande i et par minutter, tilsæt aubergine kødet og svits yderligere.
Tilsæt kikærter og krydderierne, svits yderligere i 5min.
Tilsæt de flåede tomater og rør rundt.
Fyld auberginerne med kikærteblandingen og drys med parmesan.
Bag i ovnen i 45min. top med friske mynteblade.