Fyldte pandekager med jordskokker og syltede rødløg
God opskrift på lækre fyldte pandekager. Disse er fyldt med jordskokker og syltede rødløg. Jeg er ret stor fan af mad hvor man selv kan sammensætte retten nede ved bordet. Når tilbehøret bliver sat på bordet kan dine gæster nemlig selv bestemme hvad der kommer i pandekagen.
Jeg synes altid det er lidt besværligt med jordskokker, de ligger der helt jordede og knoldede og det virker som et kæmpe arbejde at få dem tilberedt. Jeg opdagede lidt ved et tilfælde (ja, jeg glemte at de var i ovnen) at de bliver helt geniale hvis du bager dem i ovnen i en times tid. De bliver vildt søde nærmest karameliserede, og hvis du køber dem økologisk og skyller dem godt, slipper du for at skrælle dem – så bliver det vidst ikke nemmere.
syltede rødløg, se opskrift her
Fyldte pandekager med jordskokker og syltede rødløg
Print opskriftIngredienser:
- Pandekager:
- 2 dl hvedemel
- 3 dl letmælk
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sort sesam (kan undlades)
- Fyld:
- 500 g jordskokker
- 50g soyaprotein (soy4you – købt i Rema 1000) - kan undlades eller ersattes med kikærter
- 1 squash
- 250ml cremefraiche
- 1 bundt frisk basilikum, mynte eller anden krydderurt
- syltede rødløg
Sådan gør du:
- Start med at lave jordskokkerne.
- Skyl og rens jordskokkerne, jeg købte dem økologisk og beholdt derfor skrællen på. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg jordskokkerne med olie på bagepladen og bag dem hele i 30-60min i ovnen ved 200grader.
Pandekager
- Lav imens pandekagedejen ved at røre alle ingredienserne sammen i en skål.
- Tilbered pandekagerne på en varm pande, du skal bruge ca. 1 dl dej til hver pandekage.
Fyld
- Tilbered soyaprotein ved at hælde vand og bouillon over, lad det trække i 10min og svits det derefter på en varm pande med smør.
- Skær squash på langs i tynde skiver, steg dem på en varm pande med smør.
- Fint hak en håndfuld basilikum og vend dem med cremefraiche.
Anret nu dine lune pandekager på en tallerken, og læg dit tilbehør i små skåle:jordskokker, sojaprotein, squash, cremefraiche, frisk basilikum og syltede løg.