Fyldte søde kartofler med granatæble & cremefraiche
Jeg vil prøve at undgå at gøre det her til endnu en salgs tale for køderstatningsproduktet ’quorn’. Men som i nok har opdaget er jeg ret stor fan af det. Som tidligere nævnt så er min aftensmad som regel ret enkel, ved mindre jeg har lavet mad til bloggen. Jeg har en ret travl hverdag og det er derfor sjældent jeg orker at lave det helt vilde aftensmad. Jeg bruger derfor ofte quorn som aftensmad, især ’fars’ varianten, jeg steger bare quorn på panden i olie og salt, og så tilsætter jeg forskellige grøntsager alt efter hvad jeg lige har i køleskabet, hvis jeg har lidt hytteost, så får retten også lige en klat af det. Det tager max 10min mætter mega godt og smager bare lækkert.
Nå! Okay, det var lige et sidespor til den her ret, i den her ret har jeg nemlig prøvet at lige gøre den tidligere nævnte ret, lidt mere gæste venlig men næsten lige så nem og hurtig at lave.
Jeg bruger nemlig bare quorn stegt i olie og salt til at fylde i de ovnbagte søde kartofler, som bliver vildt lækre mushi når de bliver bagt. Tilføjer lidt cremefraiche og smukke granatæblekerner til at give en lidt frisk og syrlig smag.
Mums!♥
Fyldte søde kartofler med granatæble & cremefraiche
Print opskriftIngredienser:
- 4 store søde kartofler
- 100g quorn fars (kan købes i Irma på frost) kan erstattes med f.eks. kikærter
- 1 løg, skåret i både
- olie
- salt
- 1 granatæble
- 4 spsk. cremefraiche
- 1-2 spsk. Friskhakket basilikum
Sådan gør du:
1. Bag kartoflerne i ovnen ved 200grader i 30-45min afhængig af størrelsen, de er færdige når de er bløde når du trykker på dem.
2. Svits quorn fars og løg på en varm pande med rigelig med olie og lidt salt.
3. Fjern granatæblekerne fra granatæblet, Jeg ligger granatæblet i en plasticpose og presser på den måde kernerne ud med mine hænder.
♥Server dine søde kartofler med 1 spsk cremefraiche, quorn fars og drys med basilikum.




2 kommentarer
Jeg lavede dem i går, mums hvor blev det lækkert! Tak for opskriften.
Jeg byttede Quornfars ud med grønne linser og stegte champignons – det fungerede supert.
Hej Line
Det var da så lidt, dejligt at høre du kunne lide opskriften.
Uh det må jeg prøve! Altid dejligt med nye ideer, tak for det!