Galette med blandede beder og sprøde valnødder
Jeg så den her opskrift i det nye Donna Hay magasin forleden, og tænkte straks den galette MÅ jeg bare prøve. Den smager åndsvagt godt og er et klart must hvis du vil have en lækker aftensmad. Tærtedejen er den mest smidige lækre dej jeg længe har bagt og smagt. Dejen kan tilsmages med de ynglings tørrede krydderier eller friske krydderurter. Dejen kan også tilsmages med lidt revet ost – det hele virker! Jeg har prøvet 😉
Tærtens fyld er beder der bliver bagt i ovnen med eddike og honning, det giver bederne den vildeste smag. Hvis du ikke lige kan få fingrene i bederne så frygt ej! Du kan blot erstatte mængden med en anden rodfrugt, f.eks. gulerødder.
Til sidst er det ikke andet at sige end, prøv opskriften! Du vil ikke fortryde det, det lover jeg.
Galette med blandede beder og sprøde valnødder
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 80 ml vand
- 100 g smør
- 210 g speltmel
- 20 g parmesan, revet
- ½ tsk salt
- 1 kvist rosmarin, finthakket
- Fyld
- 750 g blandede beder, rødbede og sølvbeder
- 2 spsk. Hvidvinseddike
- 2 tsk. flydende honning
- 1-2 kviste rosmarin
- 150 g feta
- ½ dl valnødder, grofthakket
Sådan gør du:
- Forvam en ovn på 200 grader.
- Læg smør og vand i en gryde og bring det i kog*, tilsæt mel, parmesan, salt og rosmarin tag gryden af varmen og bland det hele godt sammen, er det for varmt så saml istedet dejen i en skål.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form dejen tyndt ud på pladen med hænderne. Lav en flot cirkel.
*Tip, du kan også varme vand og smør i mikrobølgeovnen.
- Rens bederne og skræl dem.
- Skær dem i 2 cm tykke skiver.
- Læg bederne på et stykke bagepapir og dryp med hvidvinseddike og honning og krydr med salt og peber, vend det hele godt sammen.
- Saml bagepapiret om bederne, find et ildfast fad, læg bederne i fadet ved at pakke bagepairet om dem, sørg for at åbningen af bagepapiret ligger mod bunden af det ildfaste fad (så de er pakket godt ind af bagepapiret, se billede nedenfor).
- Bag bederne i 20 min.
- Tag bederne ud af ovnen.
- Fordel dem over dejen, sørg for at holde ca. 5 cm afstand til kanten af dejen.
- Drys med feta, fold siderne ind over tærten så du formen galetten.
- Bag tærten i ovnen i 30 min. De sidste 5 min. Tilsættes valnødder.
- Tag tærten ud og top med lidt frisk rosmarin.
Flere opskrifter på tærter?
Vegetarisk julemad: Tærte med rødløg, spidskål & blåskimmel ost
Små tærter med peanutbutter, chokolade fyld & æble / blodappelsin