Hjemmelavet fastelavnsboller med karamelcreme & citronglasur
Fastelavn nærmer sig, og derfor er jeg gået i gang med at bage fastelavnsboller. Jeg har fået den her opskrift af min skønne veninde Signe. Opskriften stammer fra Signes farmor, og smager himmelsk. Jeg har lavet flere forskellige opskrifter med den samme lækre gærdej. Her får du opskriften med karamel creme også kaldet dulche de leche. Karamelcremen er en smule mere flydende end en klassisk ”gul” vaniljecreme. Karamelcremen er ret sød så derfor jeg har lavet en citron glasur, som giver lidt syrlighed til den søde karamel.
Et lille tip er at lave dejen dagen inden, så efterhæver den i køleskabet, og du kan spise friskbagte fastelavnsboller.
Glædelig fastelavn!
Hjemmelavet fastelavnsboller med karamelcreme & citronglasur
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 1 dl mælk
- 50g gær
- 125g blødt smør
- 1 æg
- 0,5 dl sukker
- 375g hvedemel
- ½ dåse karamel creme
- Citronglasur
- 100g flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk citronskal
Sådan gør du:
Dej
- Lun mælken eller i en gryde eller i en mikrobølgeovn, til den er lillefingervarm.
- Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen sammen.
- Dæk skålen og lad den efterhæve et lunt sted, i ca. 1 time.
Saml fastelavnsbollerne
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade ca. 40 x 40 cm.
- Skær dejen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter ca. 10cm x 10cm.
- Læg ca. 1 spsk karamelcreme på hver firkant. Saml dejen til små ”pakker”. Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud.
- Lad dem bollerne efterhæve i 45min.
- Bag bollerne i ovnen i 10 min ved 200grader.
Glasur
- Rør flormelis og citronsaft og fordel glausren på bollerne når de er afkølet.
- Drys med citronskal.