Hjemmelavet smør – kræver kun 2 ingredienser
Lav dit eget smør, det er super nemt og smager bare lige lidt bedre end det man køber i supermarkedet.
Jeg har prøvet at lave “hjemmelavet smør” for første gang, altså bortset fra en eller anden gang i folkeskolen, hvor turen gik til midaldercenteret, og vi så ellers skulle lave alt mad fra bunden, inklusiv kværne vores eget smør.
Smøret smager skønt, og du kan smage det til med friske krydderurter og krydderier, jeg har her valgt persille.
Når du pisker fløden til smør, skiller den i smør og kærnemælk.
Tip: gem den overskydende kærnemælken og brug den f.eks. i disse boller.
Hjemmelavet smør
Print opskriftIngredienser:
- ½ l. piskefløde
- 2 spsk. finthakket persille
- ½ tsk. salt
Sådan gør du:
Pisk fløden i en høj skål, indtil fløden begynder at afgive væske.
Si kærnemælken fra, læg smørret i en si og brug en ske til at presse yderligere væske fra. Det tager lidt tid, før al væsken er presset fra.
Tilsæt persille og smør. Sæt smørret på køl.
*Husk at kærnemælken kan bruges i bollerne.