Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi fritter
Okay! Du må ikke blive skræmt helt væk når du ser ingredienslisten, til opskriften på kikærtepandekager. Jeg ved godt den ser usandsynlig lang ud. Det er fordi du skal lave en mega lækker marinade som kræver lidt forskellige ingredienser. Ingredienserne er tilgengæld ingredienser de fleste af os har i køleskabet.
Marineret aubergine..
Min søde veninde Line anbefalede mig at prøve at lave marineret aubergine. Og det er jeg så glad for. Det smager nemlig SÅ godt. Det er vegansk og er et ret fint “køderstatningsprodukt”, det er vildt nemt at lave og resultat bliver en dejlig mør aubergine med massere af smag.
Halloumi fritter
Halloumi er en meget salt og fast ost. Den bliver også kaldt “grill ost” da den ikke smelter lige som en normal ost, så du kan smide den på grillen eller panden uden den smelter væk. Du kan også som jeg har gjort her stege den i massere af olie og så får du en dejlig sprød pomfrit.
Tilbehøret
Til kikærtepandekagerne har jeg lavet en frisk yoghurt med mynte, frisk chili og så brugt koriander som drys – hvis du ikke lige er til koriander kan du sagtens bruge mynte istedet.
Kikærtepandekage med aubergine
Print opskriftIngredienser:
- Aubergine Kød
- 1 stor aubergine
- Marinade
- ½ dl ketchup¨
- 1 ½ dl olie
- 2 spsk. soya sauce
- 2 fed revet hvidløg
- 1½ tsk røget paprika
- 1½ spsk. sukker
- 2 spsk citronsaft
- Pandekager
- 2 dl mælk
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- 75g kikærtemel
- 25g hvedemel
- Dressing
- 2 dl A38 yoghurt
- saft fra ½ citron
- ca. 12 finthakket mynteblade
- 1 spsk. sukker
- Halloumi fritter
- 250g halloumi
- 1 dl olie
- Andet
- 1 romaine salat
- 1 chili
- 1 håndfuld koriander
- 1 agurk
Sådan gør du:
Aubergine Kød
Skær auberginen i 1 cm lange stave.
Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber. Vend auberginerne i marinaden og lad dem trække i et par timer, min. ½ time.
Sauter auberginen på pande i marinaden i 10min, til auberginen er godt mør, sauter marinaden fra og læg auberginen tilbage på panden tilsæt 1 spsk. sukker så auberginen bliver karameliseret. Rør rundt i 5 min. Auberginen er nu færdig.
Pandekager
Bland alle ingredienserne til pandekagdejen og lad dem hvile på køl i 30min. Bag pandekagerne på en varm pande med olie, du skal bruge ca. 1 dl til hver pandekage.
Dressing
Bland alle ingredienserne til dressingen.
Halloumi fritter
Skær halloumi i 1 cm lange stave, steg dem på en pande i rigelig olie, indtil de er sprøde og gyldne (pas på olien, den bliver meget varm)
Andet
Skyl salaten, finthak chilien, og skræl agurken.
Tilsidst
Anret alle de forskellige elementer og server dem i små skåle så man selv kan lave sin kikærtepandekage med fyld ♥