Klassisk kanelbrød med glasur & kanel
Som tidligere nævnt så er jeg ret stor fan af kanelsnegle og derfor er jeg selvfølgelig også fan af kanelbrød.
Jeg ved ikke noget bedre end en lang gåtur i skoven for så at kunne komme hjem til en varm kop the og et nybagt kanelbrød. I den her opskrift har jeg brugt hampfrø, et lille sundt frø med massere af sunde fedtstoffer og protein. Jeg har brugt frøet fordi det smager lidt nødeagtigt hvilket jeg synes gav en ret lækker smag til kanelbrødet.
Jeg har her lavet kanelbrødet til 2 små kanelbrød. Det afhænger lidt af hvor lange bageforme du har, jeg synes rugbrødsforme fungere godt. Når du ligger kanelbrødene i formen skal du sørge for at de ikke bliver presset ned, der skal være plads til at brødet kan vokse. Hvis det ikke får nok plads bliver brødets struktur for kompakt.
Til at lægge glasur på toppen, lagde jeg min glasur i en plasticpose hvor jeg havde klippet i lille hul i det ene hjørne, det gjorde det en del nemmere at styre glasuren.
God bagning♥
Klassisk kanelbrød med glasur & kanel
Print opskriftIngredienser:
- Dejen
- 1 spsk. olivenolie
- 1,5dl vand
- 12g gær
- 50g A38 yoghurt
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 100g fuldkornsmel
- 200g hvedemel
- 1 æg til pensling
- Remonce
- ½dl hampfrø
- 1dl brun farin
- 1 spsk kanel
- 100g blødt smør
- Glasur
- 1 dl flormelis
- 1 spsk kogende vand
Sådan gør du:
Dej
- Opløs gæren i lunt vand og tilsæt olie i en skål.
- Tilsæt yoghurt, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt sammen.
- Dæk skålen med fx et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Remoncen
- Bland hampfrø, farin, kanel og smør sammen i en skål, stil til siden.
Så skal der bages
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, smør med remoncen. Rul sammen til en pølse ligesom når du bager kanelsnegle. Del den lange ”pølse” på midten. Du har nu til to små kanelbrød. I stedet for at skære dejen helt igennem som du ville gøre når du laver kanelsnegle, skal du i stedet kun skære et godt stykke ned, dejen skal stadig hænge sammen i bunden.
- Stil dine kanelbrød til at efterhæve i 15min.
- Pensl med et pisket æg og bag i ovnen i ca. 20min ved 200grader.
- Lad kanelbrødet køle ned, og bryg dig imens en dejlig kop te.
Rør flormelis med vand, til glasur.
♥Pynt kanelbrødet med glasur og hampfrø.