Klassiske klatkager med et twist
I den her opskrift har jeg givet den klassiske klatkage et twist. Klatkagen er nemlig smagt til med estragonsukker.
Til klatkagerne har jeg brugt estragonsukker det giver klatkagerne en anderledes smag, det gør dem lidt mere parfumeret i smagen hvilket jeg synes er vildt lækkert. Estragonsukkeret er også med til at gøre klatkagen lidt mere frisk i smagen. Jeg dryssede lidt af sukkeret på toppen af klatkagen efterfølgende men det var mest fordi jeg synes sukkeret er så smukt grønt. Der er en fin smag i klatkagen af estragon så jeg synes ikke man behøver så meget sukker på toppen.
Vil du have flere lækre vegetariske juleopskrifter? Så kig med her.
Klassiske klatkager med et twist
Print opskriftIngredienser:
- Estragon sukker
- 1 bdt. frisk estragon
- 400 g rørsukker
- Klatkagerne
- 550g risengrød (helst fra dagen før)
- 3 spsk estragonsukker
- 2 dl hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- Saft fra en lime
- ½ tsk salt
- smør til stegning
Sådan gør du:
Sukker
- Du skal ikke bruge de grove stilke på estragonen, så pil de fine blade af og blend dem med rørsukkeret i en foodprocessor.
- Din estragonsukker er nu klar til brug.
- Sukkeret kan holde sig i køleskabet et par dage og fungerer fantastisk til alt hvor du skal bruge sukker (sys jeg). Så tak til Lasse Skjønning Andersen for denne fantastiske opskrift.
Klatkagerne
- Bland alle ingredienserne til klatkagerne sammen i en skål, rør indtil du har en ensartet masse.
- Steg klatkagerne i smør, i den størrelse du ønsker.
- Steg ved svag varme, til de er flotte sprøde og gyldne.