Lækker æblekompot serveret på yoghurt med mandeldrys
Den her morgenmad er inspireret af min mors have. Hun har de skønneste æbletræer som altid er fyldt med æbler i sensommeren. Som regel er der for mange æbler til vi kan nå at spise dem. Vi presser æblerne til saft eller bager æblekager af dem indtil vi ikke kan spise flere!
Til den her morgenmad har jeg brugt æblerne til at lave en æblekompot, den er blevet ret syrlig fordi jeg ikke har tilsat særlig meget sukker. Jeg synes det er super lækkert at den ikke er for sød, du kan selv justerer sødmen ved at tilsætte mere eller mindre sukker.
Drysset har jeg lavet med tranebær, græskarkerner, mandler og kanel. Det giver et fint modspil til syren og den neutrale yoghurt.
Lækker æblekompot serveret på yoghurt med mandeldrys
Print opskriftIngredienser:
- Æblekompot:
- 3 æbler
- 2 spsk sukker
- 5 dl vand
- 1 lille bdt. frisk mynte
- skal fra en øko citron
- Mandeldrys:
- 20 g tranebær
- 20 g mandler
- 20 g græskarkerner
- 1 tsk kanel
- Server med yoghurt
Sådan gør du:
Æblekompot
- Skær æblerne i små tern og anbring dem i en gryde
- Tilsæt vand, sukker, citron og halvdelen af mynten.
- Lad det simre ved svag varme indtil vandet er kogt ind det tager en lille time.
- Tilsæt det sidste mynte, og din kompot er klar.
Mandeldrys
- Læg tranebær, mandler, græskarkerner og kanel i en foodprocessor,blend indtil du har et fint drys.
- Drysset kan holde i ca. 2 uger
Servering
- Hæld din yoghurt op og server den med æblekompot og mandel drys – Hvis du har æblekompot tilbage kan det holde sig i køleskabet i ca. 5 dage.


