Lækker tofu på spyd med jordnøddesauce
Jeg har ville prøve den her opskrift i så lang tid! Den stammer fra kogebogen Green Kitchen Rejser. Som er en super lækker kogebog hvis du ikke kender den.
I den originale opskrifter skal der bruges tempeh, det havde jeg dog ikke lige så jeg brugte i stedet røget tofu. Jeg har opdaget at Aldi har fået en ny økologisk og vegansk linje som altså er et kig værd. Jeg købte 400g økologisk røget tofu til 17kr, det er virkelig billigt i forhold til hvad der findes på ”tofumarkedet” i dag. I den originale opskrift marinere de også ananas spyddene det har jeg ikke gjort da jeg synes det er skønt med det friske modspil til spyddene.
Der bliver serveret en jordnøddesauce til spyddene, jeg smagte første gang jordnøddesauce da jeg var i Thailand, og det er altså en af de saucer man bare bliver ved med at vende tilbage til, det smager så godt – jeg har her lavet min egen sauce.
Brug retten som en forret eller som tilbehør til en hovedret.
Vil du have flere opskrifter opskrifter på god mexicansk mad? Så kig med her.
Lækker tofu på spyd med jordnøddesauce
Print opskriftIngredienser:
- Røget tofu spyd
- 225g røget tofu, almidelig tofu kan også bruges
- ½ ananas
- Marinade:
- 2 spsk. Sojasauce
- 2 spsk. Ahornsirup
- 1 tsk. Fintrevet ingefær
- Jordnøddesauce
- ½ dåse kokosmælk
- 1 spsk. Groft peanutbutter
- 1 spsk. Lime eller citronsaft
- ½ dl. Groftthakkede saltede peanuts
- smag til med salt
- Grill spyd
Sådan gør du:
Jordnøddesauce
- Tilbered først saucen, opvarm kokosmælken i en lille gryde, tilsæt resten af ingredienserne og smag til med salt. Lad ikke sovsen koge kraftigt da kokosmælk nemt skiller.
Tofu spyd
- Rør ingredienserne til marinaden sammen, skær tofuen i den størelse du ønsker, mariner stykkerne i marinaden jeg lagde dem i plasticpose som jeg derved kunne vende rundt og på den måde sørge for at marinade kommer på alle stykker. Lad marinaden trække ind i ca. 10min.
- Skær imens ananas i den størrelse du ønsker, sæt dem på spyd.
- Sæt tofu stykkerne på spyd og læg dem på en rist og grill dem i ovnen i 10 min., du kan også bruge en grill pande.
Hvis du ikke har mulighed for de to muligheder kan du bage dem i ovnen. eller vente med at sætte dem på spyddet og så stege dem på en almindelig pande i stedet.