Langtidshævet brød med fuldkorn
Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at det her er opskriften på verdens nemmeste og lækreste brød.
Du får ikke engang dine fingre beskidte . Det eneste jeg kan komme i tanke om der er en smule besværligt, er at du skal have besluttet dig dagen inden du laver brødet. Brødet skal hæve natten over.
Men altså hvornår har man ikke lyst til en skive nybagt brød?
Jeg spiser brødet ristet om morgenen til et blødkogt æg, det er også lækkert til en god salat eller tilbehør til aftensmaden.
God bagning♥.
Langtidshævet brød med fuldkorn
Print opskriftIngredienser:
- 7g gær
- 6 dl koldt vand
- 350g hvedemel
- 150g fuldkornshvedemel
- 50g havregryn
- 1 spsk honning
- 1 spsk salt
- Ca. 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det kolde vand i en skål.
- Bland mel, honning og salt i vandet.
- Smør din bageform med olie og hæld din brødblanding i formen.
- Stil i køleskabet i 12 timer.
- Bag brødet i ovnen ved 200grader i ca. 45-60min
- Lad brødet køle ned før du skærer en skive.
4 kommentarer
Kan jeg bruge en rugbrødsform med silicone-belægning?
Langtidshævet brød med fuldkorn
Kan jeg bruge en rugbrødsform med siliconebelægning?
Det kan du sagtens!
Hej. Du skrev ca. 2 spsk. olivenolien. Er der til dejen eller til at smøre formen med?? Vh Anna