Løgmarmelade – med ingredienser du allerede har i køleskabet
Bliv ikke bange for ingrediensliste! Løgmarmeladen er lavet med ingredienser de fleste af os allerede har stående i køleskabet.
Løgmarmeladen har en skøn sødlig smag, som passer perfekt de steder hvor du normalt ville servere en chutney.
Jeg er jo pt. bosat i Rotterdam. Og vi er endt med at bo ovenpå en burger restaurant, ret perfekt om søndagen med tømmermænd. Burgerstedet servere en ret lækker vegetarburger med løgmarmelade, hvorfra ideen til denne opskrift opstod. Jeg har prøvet at lave en lille tilhørende video til opskriften som jeg håber i kan lide? Løgmarmeladen er lækker i en sandwich, burger, på en pizza, i en salat, på en ostemad, i simreretter – yesss altså de fleste stedet.
God fornøjelse.
Løgmarmelade
Print opskriftIngredienser:
- 300 g løg, du kan bruge hvide eller røde (3 stk)
- 1 spsk. finthakket ingefær
- 1 spsk. finthakket chili
- 3 kviste timian
- 2 spsk. olie
- 1/2 dl lagereddike
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. sennep
- salt
Sådan gør du:
Løgmarmelade
- Pil den ydereste skal af løgene og skær dem i tynde både.
- Fint hak ingefær og chili.
- Svits løgnene i olie ved svag varme, til de er gyldne.
- Tilsæt, timian, eddike, balsamico, honning, sukker og sennep på panden.
- Lad det simre ved sag varme. Lad væsken koge helt ind.
- Skol et glas og hæld marmeladen på glas. Opbevar på køl i en uges tid.