Majs med blåskimmel og smør
Sommer og majs! Bliver det bedre? Det synes jeg ikke.. Jeg er stor tilhænger af at spise efter sæson, så da majs jo er i sæson lige nu har jeg tænkt mig at spise en masse af dem. Fordelene ved at spise grøntsager og frugt når de er i sæson er mange. Jeg kan særligt godt lide det aspekt at grøntsager og frugt bare smager bedre og af mere når de er i sæson. Derudover er det også godt for klimaet at vi ikke får fløjet en masse grøntsager ind bare fordi de ikke er i sæson i Danmark lige nu.
I den her “opskrift” på majs har jeg drysset med frisk salvie og blåskimmelost. Blåskimmelosten giver en ret fin fyldig smag til majsen, og er lidt anderledes end den traditionelle klat smør. Salvie giver jo bare den fantastiske smag som salvie har.
Majsen 4 personer - 2 majskolber - Smør - 20g Blåskimmelost - Salvie Fremgangsmåde 1. Fjern skræl på majsene og skær dem i 4 dele. 2. Kog majsene i 8 min i kogende vand. Når du koger dem i 8 min bliver de sprøde, ønsker du dem møre skal de have ca. 10-12 min. 3. Anret majsene på en flot tallerken og drys med blåskimmel ost, smør og salvie. Server lune.