Melanzane al forno, melanzane al forno
Melanzone al forno er en klassisk italiensk ret, hvor man bager auberginer og mozzarella i ovnen med en god tomatsauce. Det gør at auberginerne bliver skønt møre og mozzarellaen lækker flydende. Jeg har også brugt ricotta. Ricottaen er rørt op med citron da jeg synes det giver en lækker friskhed.
I min version er tomatsaucen ret stærk, smag tomatsaucen til undervejs, så den bliver lige som du synes er bedst.
Server retten med et godt groft brød, eventuelt det her italienske madbrød.
Melanzane al forno, melanzane al forno
Print opskriftIngredienser:
- 2 auberginer
- Tomatsauce
- 3 små løg
- 3 fed hvidløg
- 2 dåser flåede tomater
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk rosmarin tørret eller frisk (jeg har her brugt frisk)
- 1 tsk paprika
- ½ tsk chili flager
- 1 spsk balsamico eddike
- Ost
- 200g frisk mozzarella
- 100g ricotta
- ½ citron, saft herfra
Sådan gør du:
- Skær auberginerne i 2 cm tykke skiver, stil til siden
Tomatsauce:
- Fint hak løg og hvidløg, svits gyldne i olie på en varm pande eller en tykbundet gryde. Tilsæt de flåede tomater, ketchup, balsamico eddike og alle krydderierne, lad saucen simre i 10min
Ost:
- Rør ricotta med saft fra en halv citron, skær den anden halvdel i tynde skiver.
- Skær mozzarellaen i skiver
Du har nu alle dine ingredienser klar – så skal der samles
Jeg har brugt en springform beklædt med bagepapir på 25cm i diameteren.
- Læg tomatsaucen i bunden
- Læg skiftevis aubergine skiver, citronskive, mozzarella skiver, og 1-2tsk ricottafyld.
- Bag i ovnen ved 200grader i 30min




