Mexicanske pandekager med bønner & guacomole
Nem og hurtig opskrift på lækre sund mexicanske pandekager. Opskriften her er vegansk, vil du dog gerne have lidt smeltet ost på toppen så tilsidst det i opskriften. Pandekagerne bliver fyldt med hakket bønnerne som er smagt til med en klassisk krydderiblanding fra Santa Maria (det smager mega godt). Derudover er pandekagerne serveret med en dejlig cremet guacomole. Hvis du vil høre lidt om hvornår jeg serverede opskriften, så rul helt ned i bunden af indlægget.
God fornøjelse.
Vil du have flere opskrifter opskrifter på god mexicansk mad? Så kig med her.
Mexicanske pandekager med hvidbønne salsa & guacomole
Print opskriftIngredienser:
- Guacamole
- 1/2 frisk chili
- 3 modne avokadoer
- 50 g edamame bønner, optøede
- 2 spsk. Creme fraiche, 18%
- 1 spsk. Limesaft
- 1 spsk. finthakket mynte
- Bønnefyld
- 2 ds. hvidebønner, eller andre bønner
- 1 ds. tomatpure (140g)
- 1 pakker spice mix ”taco original” mild fra Santa Maria
- 1 bdt. salvie eller anden frisk krydderurt
- Topping
- 1 mango
- 1/2 frisk chili
- 4 store tortillas
Sådan gør du:
Guacamole
- Halver chilien og skrab kernerne ud. Finthak chilien og gem halvdelen til topping.
- Læg chilien i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Blend indtil du har en ensartet masse, smag til med salt og peber.
Bønnefyld
- Dræn bønnerne for vand.
- Læg bønnerne i en foodprocessor, og blend til de er grofthakket.
- Rist bønnerne på en varm pande med olie sammen med resten af ingredienserne i 5-10min.
Topping
- Skær mangoen i små tern.
♥Lun tortillas og server dem med bønnefyld, guacamole og toppet med mango og chili.
Mexi fæst.
I anledning af min fødselsdag valgte jeg at holde en stor fest! I min vennegruppe er det efterhånden blevet en tradition, at jeg altid holder en stor middag på min fødselsdag.
I år havde jeg valgt temaet ”Mexico”. Skal der holdes mexicansk fest kræver det tequila, og det havde jeg derfor indkøbt. Og så havde jeg selvfølgelig stået bag gryderne hele dagen og lavet mexicansk mad.