Morgenmads grøddeller med friske bær & smør
Jeg spiser ofte grød til morgenmad, jeg er et af de der mennesker der ikke kan leve uden morgenmad. Hvis jeg ikke får morgenmad, bliver jeg for det meste mega sur – haha. Jeg har derfor med tiden lært altid at spise morgenmad! Jeg er som regel også mega sulten om morgenen, jeg spiser ofte til grød til morgenmad og det hænder at jeg får lavet alt for meget, mest fordi jeg er mega sulten og derfor tænker at jeg skal have en stor portion – men så når jeg at blive mæt og så er der grød tilovers.
Jeg har derfor lavet den her opskrift på grøddeller, som er genial hvis man har grød tilovers, den grød jeg har tilovers ligger jeg bare i en boks i køleskabet, den kan holde sig i 2-3dage. Dagen efter laver jeg så grøddeller. De bliver mega lækre sprøde udvendigt og og godt mushi inden i.
Jeg drysser altid med sukker og en glat smør. Hvis man vil have den lidt mere artig så server med banan og måske lidt honning.
I den her opskrift har jeg tilsat kanel, det er ikke et must hvis man ikke kan lide kanel. Du kan evt. også bruge vaniljesukker.
Morgenmads grøddeller med friske bær & smør
Print opskriftIngredienser:
- Opskriften giver 4-5 grøddeller
- 2 dl havregrød
- ½ dl hvedemel
- 1 tsk kanel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- Smør til stegning og en glat på toppen
- Topping
- En håndfuld blandet bær, jeg brugte blåbær & hindbær
- Drys med mandler og skovsyre (kan undlades)
Sådan gør du:
- Rør grøden i en skål med hvedemel, kanel, bagepulver og salt.
- Form dejen til 5 deller, brug en spiseske til at forme dellerne, sørg for at trykke dem lidt flade på panden.
- Steg grøddellerne på en varm pande med smeltet smør, de skal have ca. 5 min. på hver side.
- Drys grøddellerne med sukker, bær, mandler og skovsyre.



