Moussaka med linsesauce & hjemmelavet bechamelsauce
Min mor laver verdens bedste moussaka, basta. I får hendes opskrift fordi jeg eeeeelsker den. Denne moussaka er selvfølgelig helt uden kød. Moussaken er istedet lavet med den lækreste linse/tomatsauce og så en mega hjemmelavet bechamelsauce!
God fornøjelse
*Vegansk: Vil du have moussakaen vegansk så brug plante mælk i saucen, samme mængde. Undlad æg i saucen og brug 1 spsk. gærflager istedet. Og så undlad revet ost på toppen.
Moussaka med linsesauce & hjemmelavet bechamelsauce
Print opskriftIngredienser:
- Fyld
- 2 auberginer
- 2 bagekartofler ca. 400 g
- Linse sauce
- 2 spsk. Olie
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk. tørret timian
- 2 spsk. Tomatpure
- 250 g grønne linser
- 6 dl vand
- 1 ds. Grofthakket tomat
- Salt
- Bechamelsauce
- 75 g parmesan
- 2 spsk. Olie
- 4 spsk. Fuldkornsmel, eller andet mel
- 5 dl letmælk, eller plantemælk
- ¼ tsk. muskatnød
- 2 æg
Sådan gør du:
Fyld
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Skær aubergine og kartofler i tynde skiver.
- Læg aubergine skiverne på en bageplade eller bagerist med bagepapir.
- Bag aubergineskiverne til de tager farve, det tager ca. 10-15 min.
- Fordel kartoffelskiverne i bunden af et ildfast fad og top derefter med aubergine skiverne.
Linse sauce
- Fint hak løg og hvidløg.
- Varm en gryde med olie og tilsæt løg, hvidløg, kanel og timian. Svits i 2 min.
- Tilsæt tomatpure, grønne linser, vand og grofthakket tomat.
- Lad saucen simre ved middelvarme i 30 min under låg.
- Smag til med salt.
- Tilsæt linsesaucen over auberginerne.
Bechamelsauce
- Riv parmesanen på den grove side af rivejernet.
- Varm olien i en kasserolle ved middelvarme.
- Tilsæt mel og rør rundt indtil blandingen er tyk og let brunet. Hæld halvdelen af mælken i under konstant omrøring, skift til piskeris og pisk resten af mælken i, til saucen er glat, rør indtil saucen er tyk og jævn.
- Tilsæt muskatnød, salt, peber halvdelen af parmesan og to æg og tag kasserollen af varmen og rør godt rundt så æggene bliver helt rørt ud.
- Tilsæt bechamelsauce over linsesaucen og top med resten af parmesanen. Bag moussaken i ovnen i ca. 35-40 min.
Servering
- ♥Server moussakaen med frisk salat, flute og en god flaske rødvin. Lad gerne moussaken trække 30 min. Efter den er taget ud af ovnen, så bliver den ekstra lækker.
TIP
Jeg serverede lidt friske tomater skåret i skiver til denne moussaka.