Nem ratatouille med squash & bagt fetaost
Der er en første gang til alt! Også til at prøve at lave ratatouille. Jeg har nu vovet mig ud i min første – og jeg må allerede nu erklære mig selv til at være ratatouille fan! Det er vanvittig nemt og hurtigt at lave, ser mega pænt ud og smager godt. I de fleste opskrifter jeg fandt skulle man lave en sauce til bunden af ratatouillen – hvor man bruger hvidløg, løg og forskellige krydderier. Det led har jeg sprunget over, da jeg synes retten skulle være endnu nemmere. Så i stedet for at stå og lave en sauce, snitter jeg bare hvidløg og basilikum og drysser det ned i tomatsaucen, på den måde får tomatsaucen stadig en god smag. I stedet for løg i saucen skærer jeg dem i skiver på den både bliver de dejlig søde og møre når de bliver bagt.
Jeg ville gerne have at ratatouillen skulle have et lidt græsk twist og jeg har derfor brugt feta ost imellem lagene, det kan undlades – men bagt fetaost, skal du altså næsten lige prøve at smage.
Nem ratatouille med squash & bagt fetaost
Print opskriftIngredienser:
- Sauce
- 1 ds flåde tomat
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk basilikum
- Grøntsager
- 2 små løg / eller 1 stort løg
- 1 aubergine
- 1 squash
- 3 tomater
- 150g fetaost
- 2 spsk. balsamico
- 1-2 spsk. Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Sauce
- Find et fad frem, på ca. 20cm i diameteren. Hæld en dåse tomat i bunden af fadet. Hak hvidløg og basilikum groft. Læg basilikum og hvidløg i tomatsaucen.
Grøntsager
- Skær løg, aubergine, squash, tomater og fetaost i ca. ½ cm tykke skiver.
- Læg nu grøntsager og fetaost skiftevis i en cirkel i fadet (se billede).
- Dryp og drys balsamico, olie, salt og peber over fadet.
- Bag i ovnen ved 200grader i ca. 30min eller indtil osten er bagt og grøntsagerne møre.