Tærte med rødløg, spidskål & blåskimmel ost
Lækker tærte med møre rødløg og blå ost. Tærten er perfekt til frokost eller aftensmad. Tærten er uden kød, men bare rolig du vil ikke savne det. Blåost er fyldt med umami også kendt som kødsmagen, så tærterne har massere af god smag. Tærterne er også perfekte hvis du er vegetar eller får en vegetar på besøg, så bag disse. Tærterne med med fordel bages dagen inden de skal bruges.
OBS: På billedet er der 6 tærter, opskriften her giver fire små, eller en stor.
Vegetarisk julemad: Tærte med rødløg, spidskål & blåskimmel ost
Print opskriftIngredienser:
- Tærtedej
- 80g blødt smør
- 200g hvedemel
- 1 dl yoghurt
- 1 tsk salt
- Fyld
- 2 rødløg
- 2 spsk honning
- 2 spsk balsamico
- ½ spidskålhoved (du skal bruge ca. to store skiver af kålet)
- 75g blå skimmel ost
- Æggemasse
- 4 æg
- 4 spsk mælk
- Salt og peber
Sådan gør du:
Tærtedej
- Bland alle ingredienserne til tærtebunden i skål, og ælt den forsigtigt sammen.
- Stil dejen på køl i ½ – 1 time.
Fyld
- Halver rødløgene og læg dem i et ildfast fad med en klat honning på hver og dryp med balsamico. Bag rødløgene i ovnen i 15min ved 200grader.
- Snit to skiver af spidskålen, og fintsnit de to skiver.
Æggemasse
- Lav æggemassen, pisk æg med mælk salt og peber.
Tærten skal samles
- Nu skal du i gang med tærtebundene.
- Fordel dejen i fire forme eller en stor.
- Bag tærtebundene i 10-15min, jeg blindbagte mine bunde (det er en rigtig god ide at gøre, da siderne på tærte ellers falder ned), det gør du ved at ligge et stykke bagepapir i formen og så lægge tørrede kikærter eller grødris i, bag i 10min tag bagepapiret op, bag yderligere i 5 min.
- Tag tærtebundene ud af ovnen.
- Fordel fyldet som du findes smukkest, top med blåskimmelost.
- Bag tærterne i ca. 20- 25min ved 200grader, de er færdige når de er smukke gyldne og æggemassen har sat sig.