Oeuf en cocotte/ æg i ovn med svampe og timian
Jeg har længe ville prøve at lave oeuf en cocotte. Men det er først for nyligt at jeg har fået en cocotte, cototte er et lille skål/fad man sætter i ovnen, og bruger til at lave oeuf en cotte eller f.eks. soufle.
Nu har jeg så endelig fået fire små cocotter – så jeg var helt klar. Da jeg så ville teste retten, var jeg hjemme hos mine forældre og havde glemt cotterne – så! Jeg brugte en skål istedet, hvilket fungerede lige så godt og var vildt nemt. Det kræver bare at skålen kan tåle at komme i ovnen.
Retten bliver vildt lækker, du får en lækkert svampe, spinat fyld med et æg på toppen, hvis du kan få fingrene i trøffelolie kan det virkelig anbefales at toppe retten med det, det giver den vildeste smag.
Server med et godt ciabatta brød.
/Svampene til den her opskrift er sponsoreret af Beyondcoffee i et samarbejde jeg lavede for Copenhagenfood.dk hvis du har lyst til at læse min artikel om Beyondcoffee kan den læses her.
Oeuf en cocotte/ æg i ovn med svampe og timian
Print opskriftIngredienser:
- 100g svampe
- 1 finthakket løg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 lille håndfuld frisk timian
- 1 dl vand
- 40g smør til stegning
- 100g frisk spinat
- 4 store æg
- 2-3 tsk trøffelolie
- 1 ciabatta brød
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200grader
- Rens svampene
- Sauter svampe, løg, hvidløg, timian på en varm pande i smør, til at svampene er gyldne.
- Tilsæt vand og lad det koge næsten helt væk, smag til med salt og peber. Tilsæt spinat på panden, rør rund 1-2min. fordel fyldet i 4 skåle, tilsæt et æg i hver skål
- Bag i ovnen i ca. 10min ved 200grader, hold godt øje med æggene, dryp til sidst med trøffelolie