Kanelsnegle
Jeg eeeeelsker kanelsnegle, sådan virkelig virkelig meget! Så meget at da jeg var barn kunne jeg ikke lige kage, lige bortset fra kanelsnegle. Jeg ved ikke noget bedre end at besøge mine forældre, bage en plade kanelsnegle og så gå en lang tur, det er total hygge og “hjem” for mig.
Den her opskrift er helt op og ned klassisk kanelsnegl. Ingen hokus pokus. Jeg eeeeelsker også glasur på min kanelsnegl. Da disse skulle laves var mine forældres skuffe tom for flormelis.
Så i denne omgang blev kanelsneglene uden glasur. Hvis du er lige så stor fan af en klassisk kanelsnegl med glasur som jeg, så synes jeg helt klart du skal toppe kanelsneglene med glasur. Brug ca. 1 dl flormelis til 1 tsk. kogende vand, rør rundt og så tilsæt lidt mere vand hvis du synes den er for fast.
God bagning.
Opskrift på nemme kanelsnegle med kanelfyld
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 25g gær
- 1 tsk kardemomme
- 50g smør
- 2½dl mælk
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk salt
- 400-450 g hvedemel
- Fyld
- 150 g blødt smør
- 2 spsk. kanel
- 3 spsk. Sukker
Sådan gør du:
Dej
- Forvarm en ovn på 200 grader
- Smuldr gæren i bunden af en skål, og tilsæt kardemomme.
- Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt mælken, lun det igennem et par minutter.
- Hæld mælken over gæret, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt og mel. Ælt dejen igennem. (Er den for våd tilsættes lidt mere mel).
- Dæk dejen med et rent hviskestykke, og lad den hæve 1 times tid eller til dobbelt størrelse.
- Lav imens fyld
Fyld
- Rør smør, kanel og sukker sammen i en skål.
Så skal der bages
- Rul dejen ud i 30×50 cm, ca. ½ cm tyk, på et meldrysset bord.
- Fordel kanelsmøren på dejen.
- Rul dejen til en pølse, skær den i 3-4 cm tykke skiver.
- Beklæd to bageplader med bagepapir.
- Læg kanelsneglene på bagepladerne.
- Beklæd kanelsneglene med et rent hviskestykke og lad dem hæve i 15 min.
- Bag kanelsneglene i 10 – 15 min.
- De er færdige når de er flotte gyldne.
- Tag kanelsneglene ud og lad dem afkøle på en bagerist.