Rabarber cookies med muscovadosukker
Sommer og rabarber hører unægtelig sammen. Og hvor er det bare skønt! Min mor har det fineste rabarber bed hvor der altid står store flotte rabarbere. Og det var faktisk i min mors have jeg fik ideen til de her cookies. Jeg sad i lang tid og spekulerede over om det mon var muligt at lave rabarber cookies, indtil jeg til sidst bare måtte prøve. Det var heldigvis ret nemt og vildt lækkert.
Rabarberen giver kagerne et dejligt syrligt modspil. Jeg bagte kagerne med fuldkornsmel da jeg synes det giver en vildt god sprødhed og lækker smag. Du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel i stedet eller boghvedemel hvis du ønsker en gluten fri cookie.
Jeg brugte 100g rabarber hvilket er den rensede vægt, altså uden blad. Husk at den nederste del af rabarberen (den der har groet tættest på jorden) er den bedste del med mest smag i!
Rababer cookies
Print opskriftIngredienser:
- 110g blødt smør
- 200g muscovadosukker
- 1 æg
- 180g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 100g rabarber, skåret i små tern
Sådan gør du:
Rør smør og sukker sammen, jeg brugte fingrene til at få massen til at samle sig.
Tilsæt et æg til massen, rør nu rundt med en ske.
Tilsæt mel, bagepulver, salt og rabarber rør massen rundt indtil den har samlet sig.
Form den til en rulle og film den.
Nu skal massen på køl i ca. 30min. så den kan sætte sig, det gør det nemmere når du skal skære cookies.
Hvis du vil have det skal gå lidt hurtigere kan du ligge rullen i fryseren. I ca. 15min, den bliver for tør hvis den er i fryseren længere
Tag din rulle ud og skær den i 1-2cm tykke skiver.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, max 9 pr. plade ellers smelter de sammen.
Bag ved 200grader i 10-15min.
Tag dem ud og lad dem køle helt af før du tager en bid.