Små brombærkager med mandel og vanilje
Jeg bagte de her små brombærkager den anden dag til Den Store Bagedyst. Åh hvor jeg dog bare elsker det program! Den enste udfordring er, at jeg altid får helt vildt meget lyst til kage. Derfor måtte jeg jo igang med at bage, så jeg i denne omgang, ikke ville mangle kage til programmet. Opskriften er mega simple, da det hele bare skal i en foodprocessor. Brombærrene bliver ret lækre møre og giver lidt godt saft til kagen. Det er ikke så syndig kage, da den er med mandler og sødet med honning, så du må godt spise to ;).
Sørg for kagerne ikke får for længe i ovnen, så bliver de nemlig tørre. De små brombærkager kunne også være lækre med lidt cremefraiche eller en klat is.
Jeg brugte små rugbrødsforme, har du ikke lige det liggende så kan du sagens bruges muffinsforme. Dejen kan også hældes i en tærteform eller kageform. Kagen smager mildt af vanilje og jeg har brugt vaniljesukker istedet for den dyre vaniljestang.
Små brombærkager med mandel og vanilje
Print opskriftIngredienser:
- 150 g mandler
- 100 g hvedemel
- 4 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
- 2 spsk. flydende honning
- 125 g brombær
Sådan gør du:
Brombærkager
- Blend mandler I en foodprocessor, der må stadig gerne være et par store stykker mandler tilbage.
- Tilsæt hvedemel, æg, bagepulver, vaniljesukker, salt og flydende honning i foodprocessor.
- Fordel dejen i 5-6 forme pres 2-3 brombær ned i formene.
- Bag brombærkagerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 min.