Snurrer med kardemomme, mandler & æble
Findes der noget bedre end en friskbagt snurrer? Nej vel.
Her med smag af kardemomme sprøde mandler og syrlige æbler.
Så lykkedes det endelige! Jeg har fået færdigskrevet opskriften på snurrer. Jeg lagde et billede af snurrer’ne på min instagram for et par uger siden, og aldrig har jeg fået så mange kommentarer på et billede. Det var tydeligvis en opskrift i gerne ville have fingrene i – så her kommer den, jeg beklager ventetiden.
Tip: Jeg har lavet en sukkerlage til snurrerne som skal pensles på lige når de kommer ud af ovnen, det sikrer at de forbliver saftige, og at de bliver flot skinnende.
Snurrer med kardemomme, mandler & æble
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 25g gær
- 1 tsk kardemomme
- 50g smør
- 2½dl mælk
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk salt
- 250g hvedemel eller manitoba mel
- 150g fuldkorns speltmel eller fuldkorns hvedemel
- (½ dl mælk til pensling)
- Spread
- 65g blødt smør
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. kardemomme
- ½ dl mandler
- 1 æble
- Sukkerlage
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. vand
Sådan gør du:
Smuldr gæren i bunden af en skål, og tilsæt kardemomme.
Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt mælken, lun det igennem et par minutter.
Hæld mælken over gæret, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt og mel. Ælt dejen igennem. (Er den for våd tilsættes lidt mere mel).
Dæk dejen med et rent hviskestykke, og lad den hæve 1 times tid eller til dobbelt størrelse.
Lav imens spread og sukkerlage.
Spread
Bland smør, ingefær og kardemomme sammen.
Fint hak mandlerne og skær æblerne i små tern.
Spread
Lun vandet i en lille gryde, tilsæt sukkeret og rør rundt til det er opløst.
Så skal der bages
Rul dejen ud i 30×50 cm, ca. ½ cm tyk, på et meldrysset bord. Fordel smøren på dejen. Drys dejen med mandler og æbler.
Løft forsigtigt den nedereste trejdedel af dejpladen, og fold den sammen over den miderste trejdedel af dejen. fold derpå den øverste trejdedel henover, så du får en retangel.
skær retangel i 3 cm tykke strimler.
Løft en strimel og stræk og vrid dem forsigtigt, 4-5 gange rundt og saml dem til løse, knudeformede boller, hvor enden er stukket ind under midten.
Forsæt med resten af strimlerne.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, tildæk snurrerne med et rent hviskestykke og lad dem efterhæve i 20min. pensl dem med mælk inden de sættes i ovnen.
Bag snurrer i 20min ved 200grader i en forvarmet ovn.
Lige så snart snurrerne kommer ud af ovnen pensler du dem med sukkerlagen og lader dem afkøle på en bagerist.