Snurrer med blåbærremonce & pekannødder
Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg altid har elsket kanelsnegle. Da jeg var yngre kunne jeg ikke lide kage, og den ugentlige kagedag i folkeskolen var som regel en skuffelse. Noget der dog kunne få mundvandet til at løbe var kanelsnegle, hvilket betød at jeg altid havde kanelsnegle med til kagedagen.
Kærligheden til kanelsneglen er ikke blevet mindre med årene og jeg har efterhånden prøvet en del opskrifter.
I denne opskrift har jeg leget lidt med den klassiske kanelsnegl og nyfortolket den en smule! Jeg har lavet den klassiske snegl om til en snurrer.
Jeg synes ideen med at lave snurrer er en smuk måde at få et anderledes udtryk. Når man laver snurrer kan man virkelig se fyldet, hvilket gav mig ideen til at lave det lilla. Det skal dog siges at når snurren er bagt fremstår blåbærremonce ikke lige så lilla. Jeg har tilføjet pekannødder for at give snurren lidt bid og knas.
Snurrer med blåbærremonce & pekannødder
Print opskriftIngredienser:
- Dejen
- 1 spsk. olivenolie
- 1,5dl lunt vand
- 12g gær
- 50g yoghurt A38
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 100g fuldkornsmel
- 200g hvedemel
- Blåbærremonce:
- 75g smør
- 2 spsk sukker
- 55g frosne blåbær (optøet)
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
Dej
- Rør gæren ud i lunt vand og tilsæt olie i en skål.
- Tilsæt yoghurt, sukker, salt og hvedemel i skålen.
- Ælt dejen godt sammen.
- Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Blåbærremonce:
- Rør smør, sukker, blåbær, kanel, ingefær & vaniljesukker sammen, husk at blåbærrene skal være optøet.
Så skal der bages:
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen, rul den ud på en størrelse på ca. 45*25 cm, smør remoncen på dejen. I stedet for at rulle dejen ud og folde den til en ”pølse” som man gør når man bager kanelsnegle,
folder man den udrullede dej to gange på midten, og samler den til en snurrer –
jeg har endnu ikke lavet en komplet guide til snurren,
men jeg ved en hurtig YouTube søgning på ”kanelsnurrer” vil vise dig det fint. - Lad snurrene efterhæve i 20min før du sætter dem i ovnen.
- Pensl dem med et pisket æg.
- Bag i ovnen ved 200c i ca. 15min eller indtil de har en sprød bund og smukke gyldne.