
Vegansk spagetti med hjemmelavet tomatsauce ♥
Er der noget bedre end pasta? nej vel.
Her er pastaen toppet med en lækker tomatsauce som er fyldt med aubergine & peberfrugt. Istedet for parmesan på toppen er der kapers & hasselnødder
Jeg lavede den her ret forleden, og tænkte den var oplagt at dele med jer. Det er sjældent jeg laver min egen pasta sauce, ofte så køber jeg den bare på glas – men hvor er det egentlig skørt. Det tager ingen tid at lave tomatsauce selv, og så smager den bare så meget bedre. I tomatsaucen her har jeg brugt aubergine og peberfrugt, som giver en skøn smag og lidt at tygge på. Jeg har ladet grøntsagerne koge næsten helt ind, for at de på den måde kan give mest mulig smag til saucen.
Ingen parmesan
Jeg er jo vegetar og spiser derfor ost. Men jeg synes det er ret sjovt at eksperimentere med at lave min mad vegansk. Så istedet for at toppe pastaen med parmesan har jeg brugt kapers og hasselnødder. Det fungerer rigtig godt og giver lidt knas hvilket jeg elsker i min mad. Det kan selvfølgelig ikke erstatte en klassisk parmesan smag, men det kan give en anden smags oplevelse som jeg synes er ret skøn.
Ps. Jeg har brugt gastrik til at smage retten til. Gastrik er indkogt druemost og kan bruges til marinade eller som smagsgiver i sammenkogte retter. Jeg har købt den i Irma, hvis du ikke lige kan få fingrene i den så bare brug en klassisk balsamico.
Sort spagetti med hjemmelavet tomatsauce ♥
Print opskriftIngredienser:
- 200g spagetti (vegansk)
- Tomatsauce
- 1 lille aubergine
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 4 store tomater
- 1 spsk sukker
- 1 spsk gastrik eller balsamico
- Toppping
- 1 lille glas kapers
- ½ dl hasselnødder
- ½ bdt. frisk Basilikum
Sådan gør du:
Pastasauce
Skær aubergine og peberfrugt i små tern, sæt til siden og hak derefter hvidløg fint. Grofthak tomaterne og sæt til siden. Sauter aubergine, peberfrugt og løg på en varm pande i olie i 10 min. Auberginerne må gerne få lidt farve, tilsæt tomaterne og lad det simre i yderligere 15min. Grøntsagerne skal have lov til at blive helt møre inden du smager til med sukker, gastrik, salt og peber.
Kog spagetti efter anvisning på pakken.
Server retten toppet med kapers, hasselnødder og basilikum.