Sukkerfri banankage med skyr topping
Svampede banankage fyldt med mandler der giver et dejligt bid.
Toppingen er skyr vendt med fløde og honning.
Det bedste jeg ved er sunde nemme kager! Så derfor har jeg lavet netop dette. Jeg følger med i den store Bagedyst hvert år, og bliver lige imponeret over hvor mange teknikker der findes. Jeg har dog aldrig givet mig i kast med at bage den slags kager. Jeg elsker nemlig når det bare er nemt at bage. Særligt når det eneste det kræver af mig er at jeg smider det hele i en foodpoccor og blender løs – blive jeg glad.
Istedet for kun at toppe med flødeskum har jeg vendt fløden med skyr, det giver en lidt mere syrlig smag og mindre fed. For at søde den lidt har jeg vendt den med honning, hvis du vil havde det helt sukkerfri så undlad det.
Sukkerfri banankage med skyr topping
Print opskriftIngredienser:
- Kage
- 1 springform på 18-20cm
- 3 dl mandler
- 2 dl friske dadler (ca. 100g)
- 3 små øko bananer
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knps. salt
- Topping
- 1 dl fløde
- 1 dl sky
- 1 spsk. flydende honning
Sådan gør du:
Blend mandler, friske dadler (uden sten), bananer, kardemomme, kanel og bagepulver i en foodprocessor. Hæld blandingen i en smurt springform. Bag kagen i 30-40min. Kagen er færdig når du prikker den med en strikkepind og der ikke hænger dej ved.
Lad kagen afkøle.
Pisk fløden til flødeskum og vend den med skyr og honning. Smør toppingen på kagen.