Tærte med kantareller & karameliserede løg
Her kommer opskriften på en skøn efterårs tærte! Jeg laver ofte tærte, når jeg har en masse rester i køleskabet, jeg ikke lige ved hvad jeg skal bruge til. Alle resterne bliver som regel lækre, når de bliver mikset sammen i en tærte. I den her opskrift har jeg gjort mig en smule mere umage med sammensætningen, og synes selv det er blevet rigtig godt. Kantareller, tomat, parmesan og timian smager bare godt sammen.
Jeg har snart prøvet en del tærtebunde, som er mislykkedes af den ene eller anden grund. Den her tærtebund er klart en af de bedste, jeg har prøvet, jeg har fundet opskriften i ”Det kærlige Køkken”. Det Kærlige Køkken er en kogebog skrevet af Kirsten Skaarup som jeg varmt kan anbefale. Hendes opskrift er uden sort sesam, den har jeg tilføjet.
Tærte med kantareller & karameliserede løg
Print opskriftIngredienser:
- Tærtefad på 29 cm i diameter
- Tærtebund
- 80g blødt smør
- 200g fuldkornshvedemel
- 1 dl yoghurt
- 3 spsk sort sesam frø
- 1 tsk. salt
- Fyld
- 1 løg løg
- 2 fed hvidløg
- 200g kantareller
- 200g champignon
- ½ bundt timian, bladene heraf
- 1 spsk balsamico eddike
- 200g cherry tomater
- Karameliserede løg
- 3 små løg
- 2 tsk sukker
- Lidt olivenolie
- Æggemasse
- 5 æg
- 2 dl Mælk
- ½ tsk Muskat
- Salt og peber
- 70g Parmesan
Sådan gør du:
Tærtedejen
- Læg smør, mel, yoghurt og salt i en skål. Ælt det godt sammen med hænderne til det bliver til en smidig dej.
- Læg dejen i en frysepose eller film den. Læg den nu på køl i 30 min.
- Tag dejen ud og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, på den måde undgår du at dejen hænger fast.
- Læg dejen i en tærteform.
- Bag bunden i 10 min ved 200grader.
Fyld
- Skær løget i både og fint hak hvidløget.
- Rens svampene og skær den i skiver.
- Svits løgene i 2 min. tilsæt svampene og svits yderligere et par minutter.
- Tilsæt balsamico olie og krydr med timianbladene, salt og peber.
- Halver tomaterne og stil til siden.
Karameliserede løg
- Pil den yderste skal af løgene og skær dem derefter i 4-5 skiver på langs (løget skal ikke halveres).
- Beklæd en bageplade med bagepapir, læg løgskiverne på bagepladen og drys dem med sukker og lidt olie.
- Bag løgene i ovnen ved 200 grader i 10-15min. hold godt øje med dem så de ikke brænder på.
Æggemasse
- Pisk æg med mælk og tilsæt revet muskatnød og salt og peber.
- Riv parmesan på den grove side af rivejernet.
- Vend revet parmesan i æggemassen.
Så skal tærten samles♥
- Læg løg og svampene i bunden af tærten, hæld æggemassen over og anret de halve tomater som du finder smukkest.
- Sæt tærten i ovnen og bag i 30-45min ved 200grader. Tjek at æggemassen har sat sig ved at vippe tærteformen lidt, her må ikke løbe ægge “vand” fra tærten.
- Tag tærten ud af ovnen og pynt den med frisk timian og karamelliseret løg.