Tofufrikadeller med persille og solsikkekerner
Det er ikke alle der er vilde med tofu. Jeg er dog ret sikker på, at de her tofufrikadeller kan overbevise selv den største skeptiker. Tofufrikadeller smager skønt af persille, og solsikkekernerne gider dem et godt bid.
Tofufrikadellerne er perfekte på madpakken eller som hovedret. Til hovedret serverede jeg dem med hjemmelavede pomfritter og salat.
Da tofu er ret neutralt i smagen er det altid en god ide at tilsætte ekstra smag, i denne opskrift er det persille. Er din ynglings krydderurt koriander, rosmarin, brøndkarse eller timian? Så brug det istedet. Du kan også sagens tilsætte tørrede krydderurter. Anything goes…
Hvis du mangler en opskrift på lækre pomfritter har jeg lavet denne. OG mangler du også opskriften på en lækker løgmarmelade som tofufrikadellerne her er serveret med? SÅ ramte den opskrift bloggen i mandags, find den her.
Tofufrikadeller med persille og solsikkekerner
Print opskriftIngredienser:
- 1 bdt. persille (finthakket)
- 1 glas fast tofu*
- 50 g Solsikkekerner
- 4-5 spsk. hvedemel
- 2 æg
- 2 tsk. salt
Sådan gør du:
Krydderurt bøffer:
- Skyl purløgen. Hak begge den meget fint.
- Dræn tofuen. Læg tofuen i en skål og mos den med en ske eller hænderne.
- Tilsæt krydderurter, solsikkekerner, hvedemel æg og salt i skålen. Rør rund rundt indtil du har en god sammenhængende fars. Virker den våd tilsættes mere mel.
- Varm en pande med rigeligt olie. Form farsen til små deller og steg dem gyldne på panden. De skal have ca. 4 min. På hver side.
TIP
*Du kan også bruge silketofu, så skal du dog starte med et æg, da denne form for tofu er mere blød i konsistensen. Start med et æg og så prøv dem fem indtil farsen har en god sammenhængende konsistens.