Perfekte på en travl dag
Sprød tomattærte med smag af søde kartofler, timian og parmesan – MUMS!
De små tærter er perfekte til madpakken, eller en hurtig morgenmad.
Jeg står ofte i den situation om aftenen hvor jeg lige har glemt at planlægge hvad der skal med på madpakken næste dag. Istedet for panik tager jeg bare en tærte ud af fryseren, ligger den i køleskabet og så er den tøet op næste dag.
Opskriften kan selvfølgelig også bruges til at lave en stor tærte til aftensmad, så bruger du bare en stor tærteform istedet og så er der nok til 4 personer.
Små forme
Hvis du ikke allerede har investeret i små tærteforme, så vil jeg virkelig anbefale dig det.
Jeg har købt mine små slip let tærteforme i Inspiration. Jeg gav ca. 150kr hvilket jeg på det tidspunkt synes var ret dyrt (ja jeg er lidt nærig). Det viste sig dog at være et godt køb da jeg har brugt formene non stop siden.
Fordelene ved at have små tærte forme er at man kan lave en masse tærter og så fryse dem ned.
Ost som top eller fyld
I den her opskrift har jeg valgt at smide parmesanen på panden sammen med kartoflerne. Det gør jeg fordi jeg synes det er vildt lækkert de får lov til at smelte sammen. Og så kan man også bedre se de fine tomater på toppen.
Vegetarisk tærte med tomat & søde kartofler
Print opskriftIngredienser:
- Tærtedej
- 6 små tærteforme, eller 1 stor
- 80g koldt smør
- 150g hvedemel
- 50g fuldkornshvedemel
- 1 dl skyr
- 1 tsk salt
- Fyld
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 400g sød kartoffel
- 150g små tomater
- 1 spsk tørret timian
- 25g parmesan
- Æggemasse
- 4 æg
- 4 spsk mælk
- lidt muskatnød
- salt og peber
Sådan gør du:
Tærtedej
- Smuldr smørret i hvedemelet og tilsæt skyr og salt.
- Ælt indtil du har en smidig og blank dej, film den og sæt den på køl i 30min.
Fyld
- Fint hak løg og hvidløg.
- Skræl de søde kartofler, og skær den i mundrette bider.
- Svits løg og kartoflerne på en varm pande med olie og timian, lad det svitse i 10min til kartoflerne er lidt møre.
- Tilsæt parmesan, salt og peber. Sluk for blusset og lad fyldet køle af.
- Halver tomaterne.
Æggemasse
- Pisk æg og mælk sammen, krydr med et drys muskatnød.
Så skal tærten samles
- Rul tærtedejen tynd og fordel den i tærteformene.
- Fordel fyldet og top med de halveret tomater og æggemassen.
- Bag i ovnen ved 200grader i 20-30min.
TIP
Tærterne er fryseegnet