Veganske røræg (lavet med tofu)
Veganske røræg, eller tofu røræg lyder måske lidt mærkeligt. Men hvis du lever vegansk eller bare gerne vil prøve noget nyt så er det altså en ret lækker opskrift. De her rør ”æg”, er lavet uden æg og er derfor veganske. Tilgengæld ligner de ret meget røræg og konsistensen er også næsten den samme som almindelig røræg. Jeg har smagt mine tofu rør æg til med friske rosmarin og gurkemeje. Server gerne en skive groft brød til, eller en lille salat.
Vil du have flere lækre opskrifter til din morgenmad eller brunch? Så kig med her.
Veganske røræg
Print opskriftIngredienser:
- 250g fast tofu (drænet vægt)
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk salt
- 4 kviste rosmarin eller anden krydderurt
- Olie til stegning
Sådan gør du:
- Dræn tofuen.
- Læg tofuen i en foodprocessor og hak tofuen groft.
- Finthak rosmarinen, kun blandene ikke stilken.
- Tilsæt rosmarin, salt og gurkemeje.
- Steg tofuen på en varm pande (gerne en slip let pande) med godt med i 5-10min. Tofuen skal blive lidt sprød i kanterne og må gerne tage lidt farve.
2 kommentarer
Hvilken slags tofu bruger du? 🙂
Hej Majbrit
Jeg bruger en fast tofu, den slags der har lidt ru kanter. Man kan også vælge silketofu men den synes jeg smatter lidt ud. Så det er godt at vælge en med lidt fasthed.
Lad mig endelig høre hvad du synes om opskriften! 🙂