Vegetarisk Bao Bao med hoisin tofu & grønt
Bao bao er kinesernes svar på burgeren, her som en vegetarisk bao bao. Bao bao er ny på den danske mad scene og giver den klassiske burger hård konkurrence. Vegetarisk Bao Bao er en dampet bolle der stammer fra Taiwan. Jeg har her fyldt den med chili mayo, tofu marineret i hoisin. Hoisin giver en fantastisk sød umami smag. Bao bao er toppet med en masse friske grøntsager som bidrager med et lækkert bid. Bao bao er skøn at servere til gæster da man selv kan anrette sin bao ved bordet hvilket jeg synes er super hyggeligt. Du kan med fordel servere wontons til forret.
Bao bao..
Jeg har købt bao bao’en færdiglavet på frost i en asiatisk speciel forretning.
Til at dampe bollerne har jeg brugt en damper, det er den du ser på billedet, damperen kan købes i asiatiske specialbutikker til 90- 100-kr. Hvis du ikke lige vil ud og investere i sådan en sag så kan du bruge et dørslag som du beklæder med bagepapir. Så kan du sætte dørslaget over en gryde med kogende vand og derved får bollerne dampen. Gør det ad flere omgange så de ikke hænger fast i hinanden.
Vil du have flere asiatiske opskrifter så kig med her.
God fornøjelse!
Vegetarisk Bao Bao med hoisin tofu & grønt
Print opskriftIngredienser:
- 24 stk. Bao bao *
- 400g fast tofu
- 6 spsk. Hoisin sauce**
- 200g kinaradiser
- 1 rød spidskål
- 2 hjertesalat
- 2 friske chili
- 1 bdt frisk mynte
- 1 glas chili mayo
Sådan gør du:
Bao Bao
- Skær tofuen i skiver, hæld hoison saucen over. Lad det trække i et par timer gerne natten over.
- Skræl kinaradissen og skær den i tynde stave.
- Fint snit spidskålen.
- Skyl hjertesalaten og pluk bladene af.
- Anret alle grøntsagerne i små skåle.
- Snit chilien fint, anret i skål.
- Pluk pynteblade og læg dem i en skål.
- Steg tofuen på en varm pande med olie indtil den får en gyldne farve, anret i skål.
- Damp bollerne, hvis du bruger en damper skal du ligge bagepapir i de forskellige lag og sætte den oven på en gryde der koger. Damp bollerne i ca. 10min. Sørg for de ikke rører hinanden, ellers klister de sammen.
♥Varm bollerne undervejs så der hele tiden er lune boller.
TIP
*købt i asiatisk special butik på frost. **kan købes i velassorteret supermarkeder, eller asiatiske specialbutikker