Vegetarisk frokost – ostemad med svampe & grønkål
Det kan godt være en udfordring at lave frokost når man er vegetar. I hvert fald hvis det skal gå hurtigt.
Den klassiske rugbrødsmad med leverpostej, spegepølse, makrel osv. er ligesom udelukket. Der findes forskellige ”spreads” (en slags smørepålæg lavet af bønner, eller andre vegetabilske ingredienser) i supermarkederne og helsekostbutikkerne. Nogen af dem smager virkelig godt og andre virkelig mærkeligt – synes jeg.
Det er sjældent jeg køber spreads, men hvis jeg gør holder jeg mig ofte til Tartex, som er et tysk mærke, indtil videre har jeg kunne lide alt jeg har smagt fra dem. Ellers er Nutana også gode, især deres nøddepostej kan anbefales.
Men min konklusion i ”spreads junglen” er nok at jeg er mest til at bruge andre ting på mine rugbrødsmader. Når det skal gå hurtigt ender jeg altid med spejlæg, det er mega hurtigt og ægget indeholder en masse proteiner og essentielle aminosyre, så det er et ret godt valg når man er vegetar. Derudover er en ostemad jo også en klassiker. Jeg har her prøvet at vise hvordan man kan peppe ostemaden lidt op, og gøre den lidt mere spændende.
Jeg vil i fremtiden vise forskellige forslag til en vegetarisk frokost, bare kig her
Vegetarisk frokost – ostemad
1 person
Hvad skal du bruge: - 2 skiver rugbrød - 2 skiver ost - En håndfuld grønkål - En lille håndfuld svampe, jeg har brugt bøgehatte - 2-4 cherrytomater
Sådan gør du: 1. Rist rugbrødet i en brødrister 2. Rens grønkålen, du skal ikke bruge stilken kun bladene 3. Svits grønkålen på en varm pande med olie. 4. Tilsæt svampe og tomater på panden 5. Krydr med salt og peber 6. Saml maden, rugbrød, ost og så grøntsagerne.