Hasselbagte søde kartofler med halloumi spyd og spicy salat
Lækker fyldig hovedret, perfekt til når det godt må være lidt fint.
De smeltende halloumi spyd er ret skønne sammen med den stærke salat og de søde kartofler. De søde hasselbagte kartofler er toppet med parmesan, det giver dem ekstra smag. Kartoflerne toppes med parmesan som falder ned på bagepladen og forvandler sig til sprøde parmesan chips.
Salaten er asiatisk inspireret og smager ret stærkt med chili mayo til.
Ps. hvis du ikke har en grillpande, så kan du bare bruge en alm. pande istedet. Ooooog husk at ligge grillspydene i vand så de ikke flækker når du ligger dem på den varme pande. Oooog et sidste tip – hvis du ikke lige kan få fat på romanesco så brug spidskål istedet, lilla spidskål ville også være rigtig smukt.
Hasselbagte søde kartofler med halloumi spyd og spicy salat
Print opskriftIngredienser:
- Hasselbagte kartofler
- 800-1kg søde kartofler
- 2 håndfulde groftrevet parmesan
- 2-4spsk. oliven olie
- Spicy salat
- 1 romanesco
- 1 mango
- 1-2 avokado
- 75g spinat
- 1 bdt. koriander
- 1 chili
- chilimayo
- Halloumi spyd
- 500g halloumi / grill ost
- ca. 8 stk grillspyd
Sådan gør du:
Hasselbagte søde kartofler:
Vask kartofler, hvis de er økologiske kan du beholde skrællen på – ellers så skræl kartoflerne. Snit kartoflerne med ½ cm mellemrum. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir, top med olivenolie og drys derefter med parmesan. Bag i ovnen i 30-45 min. ved 200 grader.
Spicy salat
Skær kålen i buketter. Skær mango i både og avokadoen i tern. Vend kål, mango, avokado og spinat. Top med frisk koriander, finthakket chili og chili mayo.
Halloumi spyd
Skær halloumi i 1½ cm tykke skiver. Sæt skiverne på spyd. Grill spydene 5min på en varm pande inden dine hasselbagte kartofler er færdige.