Romesco med bagte peberfrugter og solsikkekerner
Jeg har faktisk ville dele den her romesco opskrift med jer i et stykke. Jeg har bare ikke lige nået at få den bakset sammen, på trods af det er SÅ nemt at lave en lækker rosmesco.
Men nu er dagen så kommet hvor jeg nåede det.
Romesco kan bruges på utallige måder, på en rugbrøds mad som på billedet eller som dip til chips, kun fantasien sætter grænser. Som hovedregel kan du bruge det til de retter hvor du også ville bruge pesto.
Jeg bruger kun to ingredienser i den her romesco, og jeg synes ærligtalt ikke der skal mere til. Når du bager peberfrugterne i ovnen får de en skøn sødme. Når solsikkekernerne bliver ristet får smagen lidt mere fylde og fedme hvilket bare smager skønt sammen med sødmen fra peberfrugterne.
Jeg fik en ide i dag, at man måske også kan bruge romesco på en pizza? Altså i stedet for tomatsaucen, det må prøves.
På billedet har jeg brugt romesco, en skive ristet rugbrød, ærteskud og en god skive blåskimmel ost.
God Fornøjelse
Vil du have flere lækre opskrifter på gode dressinger så klik her.
Romesco med bagte peberfrugter og solsikkekerner
Print opskriftIngredienser:
- 4 snack peber
- 2 dl solsikkekerner
Sådan gør du:
Rosmesco
- Halver peberfrugterne og skrab kernerne ud, læg peberfrugterne på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Læg solsikkekerner ved siden af peberfrugterne på bagepladen.
- Bag i en ovn ved 200grader i ca. 20min, peberfrugterne er færdige når de er møre, solsikkekernerne når du er gyldne.
- Læg peberfrugter og solsikkekerne i en foodprosscor , blend indtil du har en homogen masse. (Jeg kan godt lidt at der er lidt bid i romescoen og blender den derfor ikke helt fint.)
♥Romescoen kan holde sig en uge på køl