Kokos dahl med røde linser & masala
Jeg har serveret den krydrede kokos dahl med blancherede blomkål på toppen, det giver lidt bid og smager lækkert. Har du lidt ekstra tid så steg blomkålen i smør og med rigeligt flagesalt. Retten her er ret lækker med naanbrød. Kokos dahl er perfekt at servere på de kolde dage. Jeg har tilsmagt den med krydderiblandingen masala, ingefær og chili. Derudover er der også citrongræs, det kan du bruge hvis du har lyst men det er ikke et must.
Opskriften her er nok til 2 personer kan blive rigtig mængde. 4 personer kan spise den som en lækker ret suppleret med andre måske indiske retter? Eller med en god forret og dessert.
Kokos dahl med røde linser & masala
Print opskriftIngredienser:
- Dahl
- 1 løg, finthakket
- 2 hvidløg, finthakket
- 25 g ingefær, finthakket
- 1 stang citrongræs, fint hakket (kan undlades)
- 2 - 4 tsk masala
- 2 laurbærblade
- 200 g røde linser
- 1 ds. kokosmælk
- 5 dl. vand
- Topping
- 1 blomkål, i buketter
- 1 chili, finthakket
- 2 forårsløg, i skiver
- Mynte
Sådan gør du:
Dahl
- Sauter løg, hvidløg, ingefær, citrongræs og masala i 2 min. i en stor tykbundet gryde.
- Tilsæt laurbærblade, linser, kokosmælk og vand.
- Lad curry’en simre under låg i 30-45 min. Den er færdig når linserne er kogt ud.
Topping
- Bring 1 liter vand i kog I en gryde.
- Skær blomkålen I buketter, hæld blomkålen I vandet og lad den blanchere i 3-4min. Dræn den for vand server den i en skål.
- Server kokos dahl toppet med blomkål, chili, forårsløg og mynte.