Ærtedip & peberfrugtspesto (to gode opskrifter)
Jeg laver hjemmelavede pestoer og dips alt for sjældent! Det bliver jeg mindet om hvergang jeg formår at lave en. Det er så lækkert at have en god ærtedip i køleskabet. Følelsen af at åbne køleskabet, og så står der en hjemmelavet dip er ren lågsus for mig. I den her omgang har jeg lavet to forskellige pestoer som er virkelig nemme og simple at lave, de kræver ikke mange ingredienser og det er ingredienser de fleste af os har liggende i køleskabet.
Jeg vil bruge pestoerne på en god skive brød eller som dip til grøntsagsstænger – og hvis jeg så må være hel sund og fornuftig så kan de også bruges som dips til chips.
God fornøjelse.
Vil du have flere lækre opskrifter på gode dressinger så klik her.
Ærtepesto & peberfrugtspesto
Print opskriftIngredienser:
- Ærtepesto
- 150g frosne grønne ærter
- 1 spsk cremefraiche
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peberfrugtspesto
- 2 røde peberfrugter
- 1 dl hasselnødder
- 1 tsk. salt
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne til pestoen og smag til med salt.
Opbevar ærtepestoen i et skoldet syltetøjsglas, den kan holde 5-7dage på køl.
Peberfrugtspesto
Bag peberfrugterne hele i ovnen ved 200grader i ca. 20min, de skal være godt møre. Tag peberfrugterne ud og fjern kernerne og læg derefter peberfrugterne i en foodprocessor.
Rist hasselnødderne på en lun pande indtil de er flotte gyldne. Læg hasselnødderne ned til peberfrugterne og blend indtil du har en grov masse. Jeg kan godt lide at peberfrugtspestoen har lidt bid så jeg blender den ikke særlig meget hvis du vil have den finere kan du blende yderligere og eventuel tilsætte lidt olivenolie.
Opbevar peberfrugtspestoen i et skoldet syltetøjsglas, peberfrugtspestoen kan holde ca. 1 uge på køl.